Майбутні медики відвідали дитячий будинок «Малятко»

Студенти медичного факультету Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, зокрема Мар’яна Шуцяк, Володимир Пруський, Юрій Вітковський, Ольга Кіпибіда, Ілліана Года, Вікторія Чорномаз, Мар’яна Павлюк, Наргіз Джавадова, Роксолана Осінчук, Ірина Пастушина і Романія Клос удруге за цей рік відвідали Тернопільський обласний спеціалізований комунальний дитячий будинок «Малятко».

Ці молоді люди є членами Української асоціації студентів-медиків. В рамках своєї громадської діяльності вони чимало часу і уваги приділяють волонтерській і доброчинній роботі.   

«Щиро вдячні всім своїм колегам, які підтримують нас в реалізації такого проекту. Як показав досвід, вихованці дитячого будинку позитивно до нього ставляться, водночас і в нас з’являється цінний досвід роботи з дітьми. Цього разу ми спершу навчали малечу тому, як правильно робити перев’язки і ін’єкції, одягати рукавички, слухати серцебиття, чистити зуби. Все це робили за допомогою іграшок. Їм було цікаво пробувати дещо і на нас. Також ми взяли з собою розмальовки із зображенням людських органів і разом з дітьми розмальовували їх. Отже, вдалося малечу ознайомити з анатомічними особливостями людського організму. Головна мета такого заходу – показати дітям, що професія лікаря є важливою і відповідальною, цікавою і потрібною, аби вони не боялися візиту до лікаря», – розповіла Ірина Пастушина.

 

Звичайно, студенти ТДМУ прийшли до малечі з солодкими частунками. Водночас їм вдалося залучити до цієї акції і молодь з Донецького національного медичного університету імені М.Горького, яка приїхала у ці вихідні до Тернополя з метою взяти участь в курсах з домедичної допомоги.

«З нами в дитячий будинок «Малятко» пішли Марія Карпович, Катерина Єфименко і Дарія Борисова. Вони нам дуже допомогли у спілкуванні з дітьми. Дякуємо їм, що долучилися до цього проекту. Приємно було спілкуватися з ними. Це ще більше здружило нас», – додала Романія Клос.

Студентка Донецького медуніверситету Марія Карпович зазначила, що вона отримала досить важливий досвід як майбутній педіатр. Вона також наголосила на тому, що з поверненням додому планує разом з іншим студентами організовувати подібні акції. «До дівчат і хлопців Тернопільського університету діти вже звикли, а нас побачили вперше. Та ми знайшли спільну мову. Ми також отримали масу емоцій. Цей захід дав нам можливість здобути цінний практичний досвід з дитячої психології, оскільки у спілкуванні з дітьми потрібно зважувати кожне слово, бути дуже уважним і чуйним. А ще ми познайомилися з іншими студентами ТДМУ, завдяки чому коло наших друзів зросло», – підсумувала Марія Карпович.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

Вибір читачів за тиждень

Відео