У Тернополі відзначають День захисника України

У програмі свята урочисте шикування та хода, виставка військової техніки, парад ветеранів визвольних змагань та учасників бойових дій, покладання квітів до могил героїв а також ряд інших патріотичних заходів.

Свято розпочалось з урочистої ходи Театральним майданом, у якій взяли участь вояки 44-ї бригади, пластуни, ліцеїсти, ветерани УПА, афганці, бійці Нацгвардії, представників козацтва, співробітники міліції і МНС. Учасники пройшли по периметру майдану.

Також для тернополян  розгорнули тематичні рятувальні майданчики. Там усі бажаючі мають змогу ознайомитись зі спорядженням, яке використовують у своїй роботі рятувальники, навчитись основам надання домедичної допомоги, отримати інформацію з питань пожежної, техногенної безпеки та цивільного захисту.

Після молебню очільники області та міста вручили нагороди бійцям АТО.

- Сьогодні ми вшановуємо всіх, хто захищає  Батьківщину, а також згадуємо звитягу наших славних предків, - зазначив голова ОДА Степан Барна. - Низько схиляю голову перед тими, хто є героєм сьогодні та родинами загиблих військовослужбовців. Ніякі нагороди не замінять чоловіків, батьків, але їхню мужність пам’ятатимуть усі.

Відбулось покладання квітів до пам’ятників і пам’ятних знаків видатним діячам українського державотворення, борцям за незалежність України, а також до місць поховань загиблих учасників Революції  Гідності і учасників АТО. В усіх церквах області відбуваються молебні за Україну та мир.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео