У колишнього прокурора Кременецького району водійські права відібрали

Із посиланням на ternopillive.com.ua «Терен» сьогодні повідомляв, що екс-заступник прокурора Кременеччини Юрій Ковалик, який вчинив смертельну аварію 7 липня на вулиці Дубенській у Кременці, досі користується водійськими правами. Прокуратура області наполягає: права у Ковалика вилучено.

У прокуратурі продовжують розслідувати кримінальне провадження за фактом вчинення в стані алкогольного сп’яніння колишнім заступником прокурора Кременецького району дорожньо-транспортної пригоди, що спричинила смерть потерпілого, йдеться у повідомленні прес-служби відомства.За вчинення тяжкого злочину заступника прокурора Кременецького району звільнено з органів прокуратури і позбавлено класного чину. Його посвідчення водія вилучено та знаходяться при матеріалах кримінального провадження. 
На даний час у кримінальному провадженні проводяться необхідні слідчі для повного та всебічного його розслідування. Зокрема, проведено слідчий експеримент із залученням понятих з метою перевірки показань екс-прокурора. Також з отриманням висновку судово-медичної експертизи та результатів слідчого експерименту призначено комплексну автотехнічну трасологічну експертизу. Її проведення доручено експертам Львівського НДІСЕ для встановлення допущених порушень правил дорожнього руху та причинного зв’язку між допущеними порушеннями ПДР та настанням смерті потерпілого. 
За результатами цих експертиз буде вирішено питання про повідомлення екс-прокурору підозри у вчиненні злочину та обрання йому запобіжного заходу.
Досудове розслідування кримінального провадження здійснюється об’єктивно, неупереджено та з дотриманням усіх строків та норм кримінально-процесуального законодавства. 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео