В Карпати по білі гриби

На Тернопільщині любителі «тихого» полювання з корзинками вирушають за пошуком «здобичі». Цьогоріч сезон не такий багатий на урожай як минулого року, тому багато досвідчених любителів вирушають у Карпати. Саме там росте найбільше білих грибів.

Тернополянка Юлія Шергей разом з друзями вирушила у Карпати. Жінка дуже любить збирати гриби. Наповнили багато корзинок, але найбільший білий гриб вдалося знайти їй!

«Ми були на 14-ому кілометрі по дорозі на Говерлу. Рахується 14 кілометр від Ворохти. В горах починався сніг, холод – зима. Зелена трава і гриби під снігом! Враження просто неймовірні! Грибів дуже багато, компанією знаходили по 20, 30, 40 кілограм, але такий великий попався тільки мені! В Тернополі таких не знаходили, найкращі гриби тільки в Карпатах, в Ворохті та її околицях», – розповіла Юлія Шергей.

На Тернопільщині пані Юлія разом з друзями полюбляє збирає гриби у Стіжку, Шумського району. Розповідає, що саме там є білі гриби. Також їздять на Бережанщину та Підгаєччину.

З грибочків можна приготувати безліч страв: «Вживаємо і сушені, і мариновані, і жарені, і відбивні з великих шапочок. Та найкращі гриби – свіжоприготовлені! Неймовірний запах йде від сушених грибів. Але найкращий процес – їхнє збирання!», – поділилася Юлія Шергей.

Жінка розповідає, що жаль зривати гриби, тому деякий час любується ними, але головне, правильно їх зібрати: «Ми знаємо, що коли забираєш гриб, то утворюється нова грибниця. Ми їх не зрізаємо, а викручуємо, бо білі гриби треба викручувати і збирати дуже обережно, щоб у майбутньому можна було приїхати на ті ж місця і знайти свіжого гриба! Якщо це робити правильно, то буде благо як для природи так і для інших людей, яким вдасться отримати море задоволення!».

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео