Тернопільські екологи нарахували у Касперівцях збитків на понад 120 тисяч гривень

Перлину Тернопілля - ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Касперівський» безсовісно нищать. Такий висновок зробили фахівці Державної екологічної інспекції у Тернопільській області, обстеживши територію заповідної зони. 

Екологи констатують: охочих заробити на заказнику,  самовільно використавши його принади, вистачає. Порушення природоохоронного законодавства на території Касперівської сільської ради Заліщицького району в межах ландшафтного заказника «Касперівський» фіксуються ще з 2010 року. Серед основних - самовільне будівництво постійних і тимчасових споруд, складування будівельних матеріалів, незаконна рубка і пошкодження дерев.

За останнім оглядом місця події від 28.09.2015 року фахівцями Державної екологічної інспекції нараховано збитків, які завдані землям природно-заповідного фонду, на суму 123 149 грн. Порушення з боку власника бази відпочинку «Аквамарин» здійснюється протягом 5 років.

Матеріали перевірки направлено до правоохоронних органів для встановлення причетних до порушення та для притягнення до відповідальності згідно чинного законодавства, повідомили у екоінспекції області.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео