У Тернополі небезпечно ходити під будинками (фотофакт)

Плитка падає на голови тернополянам зі стін багатоповерхівок. Ця проблема не нова, проте вирішувати її ніхто не поспішає.

Особлива небезпека чатує на людей у мікрорайонах БАМ, Канада та Аляска, де будинки у 80-х роках минулого століття масово одягали в «кераміку». Може, 35 років тому це й виглядало мило чи навіть стильно, але зараз ця кераміка сиплеться на голови містян.

У спільноті «Від Тарнополя до Тернополя» дописувач, що побажав залишитись анонімним, виклав фото однієї з небезпечних пішохідних доріжок поряд з будинком на вулиці В. Великого.

«ОБЕРЕЖНО ПАДАЄ ПЛИТКА!! Це окрема проблема нашого міста, яку ніхто не старається вирішити! Керамічна плитка відлітає і падає прямо на тротуар, де ходять люди! Щодня цією дорогою на вул. В.Великого, 6 діти повертаються із школи, молоді мами з колясками, не хочеться, щоб когось це покалічило! І таких місць дуже багато по всьому місту! Як боротись з цим явищем?».

Небайдужі тернополяни вирішили разом пошукати можливі шляхи вирішення ситуації. Адекватною мірою, на думку дописувачів, має стати утеплення будинків пінопластом. І мешканцям тепло, і плитка не літає.

Та небезпека таки залишається, а попереду - зима. Тоді окрім плитки, тернополян підстерігатимуть ще й бурульки.

Тамара КОБЛИК

Фото автора та з відкритих джерел

 

Вибір читачів за тиждень

Відео