Василь Івегеш: «У заповітній десятці ми обов’язково будемо!»

Головний тренер ФК «Тернопіль» Василь Івегеш на прохання клубної прес-служби розповів, як команда налаштовується на календарну гру проти чернігівської «Десни».

– Нам завжди дуже важко грати проти «Десни». Це добре організована, технічна команда, тому нам, безперечно, буде важко. Тим не менше, налаштовуватиму своїх підопічних на вдалу гру.

– Чи вдалося вийти з тієї психологічної ями, в яку потрапила команда після двох поспіль поразок?

– Якщо взяти турнірну таблицю і її нижню частину, в якій ми знаходимося, дійсно ситуація в нас не проста. Але разом з тим ми в кожному матчі даємо себе проявити 5-6 молодим футболістам, адже ряд лідерів від нас пішли. Робимо це свідомо, бо якщо молодому футболістові дати один-два шанси, то він їх може не використати. А коли їм довіряти, то вони відчують, що на них тренери розраховують, відповідно з кожним матчем стабільніше гратимуть. На разі, шукаємо оптимальний склад. А щодо наших поразок, то трагедії з них ніхто не робить, час у нас ще є, тому, переконаний, у заповітній десятці ми обов’язково будемо.

– У матчі з «Десною» через дискваліфікацію не вдасться задіяти ключового гравця середини поля Віталія Богданова. Ким його заміните?

– У півзахисті в нас є молоді гравці – Олександр Кіцак, Ігор Сороцький і вже досвідчений Роман Гаврилюк, тому Богданова є ким замінити. А хто це буде, вирішуватимемо завтра зранку після ранкової зарядки. Що ж до Богданова, то хотілося б він нього кращої гри, адже ми пам’ятаємо, яким він корисним був команді в попередніх сезонах.

– Чи немає в ФК «Тернопіль» травмованих?

– Молодий Андрій Різник має проблему із задньою поверхнею стегна. Під знаком питання, чи зможе зіграти Василь Чорний. Решта ж усі готуватимуться до матчу з «Десною».

– В кожному матчі Ви змінюєте гравця на вістрі атаки. Чи вже знаєте, хто зіграє в нападі з чернігівською командою?

– На сьогодні я й далі в пошуках агресивного футболіста, яким би міг взяти ініціативу на себе, протягнути м’яча, завершити атаку та тримати в постійній напрузі лінію оборони суперника.

– Тобто, ви не задоволені грою номінальних форвардів Андрія Капеляна та Артура Дорі?

– Якщо взяти Дорі, то він в останньому матчі грав лівого захисника. Капелян виступає не стабільно, одну гру видав хорошу, в інших не зумів себе проявити. Незабаром стартує студентська ліга, в якій даватимемо їм більше ігрового часу і через студентську лігу вони мають доводити своє місце в нападі в основній команді.

– Чи продивлялися матчі суперника, можливо вже визначили для себе сильні і слабкі його сторони?

– Постійно переглядаємо матчі за учасницю команд-суперниць. Можу відзначити, що гравці «Десни» технічні, вміють і полюбляють тримати м’яча внизу. І якщо їм дати зіграти в свою гру, то нам буде не просто з ними суперничати.

– Минулого сезону ФК «Тернопіль» та «Десна» зіграли дві нічиї, чи не буде цей матч настільки миролюбивим?

– Сезон на сезон не приходить. У цьому чемпіонаті кожен матч непередбачуваний, команда з нижньої частини турнірної таблиці може перемогти лідера, тому матч між нами і «Десною» буде цікавим і бойовим. В даному випадку переможе та команда, яка матиме більше бажання та краще налаштується.

Джерело: fc.ternopil.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео