Чиновник з Тернопільщини преміював дружину

За принципової позиції прокуратури області керівника відділу РДА притягнуто до відповідальності за корупційне правопорушення. Прокуратура взяла участь у судовому розгляді протоколу про вчинення начальником відділу однієї з РДА адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Встановлено, що посадовець, не повідомивши голову РДА про наявність конфлікту інтересів та не вживши заходів щодо його недопущення, прийняв рішення про преміювання своєї дружини за рахунок бюджетних коштів та переведення на іншу посаду в державному закладі. 
За невжиття заходів щодо недопущення будь-якої можливості виникнення конфлікту інтересів, стосовно чиновника складено протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-7 КУпАП.
Рішенням суду начальника відділу РДА визнано винним у вчиненні корупційного правопорушення та накладено адміністративний штраф. 
Окрім того, з набранням законної сили судового рішення вирішуватиметься питання про звільнення посадовця із займаної посади.
Прес-служба прокуратури Тернопільської області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео