У Снігурівці вже є фундамент під новий храм

Голова Лановецької РДА Юліан Сірант побував на будівництві нової церкви у селі Снігурівка. Колишній храм, нагадаємо, згорів 12 квітня цього року, на Великдень. Відтоді жителі села ходять на богослужіння у каплицю, яку поставили неподалік.

«Нам усі допомагали, - з вдячністю сказав настоятель церкви о.Іван. – З різних церков не лише району, а й області. Дарували хто що може. Зараз молимось у цій каплиці і віримо, що на згарищі постане новий храм. Працюємо для цього».

Юліан Сірант оглянув фундамент і пообіцяв сприяння у пошуку благодійників. «У вас працьовиті люди, - сказав він священику. - Село відоме всій окрузі овочами, що вирощуються в індивідуальних господарствах. Та не хлібом єдиним живе людина. Розумію, що селу необхідний Божий храм. Подумаю, що можна зробити, щоб вам допомогти».

Церква, як відразу після пожежі запідозрили місцеві жителі, загорілася не випадково. Люди вважали, що так їм помстилися за активну підтримку українських вояків на сході. Храм на час пожежі був відімкнутий від електроенергії, а поряд бачили невідомих. Після трагедії громада звернулася за допомогою до всіх, хто може її надати. І, як бачимо, прохання було почуте. 

Наталія ТАРНАВСЬКА

 

Вибір читачів за тиждень

Відео