Від сьогодні тернополяни можуть спробувати зареєструвати бізнес за один день

Кабінет міністрів України хвалиться, що відтепер реєстрація бізнесу не буде тривати тижні — все можна зробити за день. Урядовий портал повідомляє, що 19 жовтня — це саме "той день".

Тепер під час реєстрації бізнесу дані підприємця автоматично вноситимуть до баз Пенсійного фонду, Державної фіскальної служби і Держстату.

У Фейсбуці міністр юстиції Павло Петренко в інфографіці показав, як було і як стало.

Павло Петренко додає 4 нові світлини.

Міністр Юстиції у Міністерство юстиції України

 · 4 спільні друзі

 · 16 жовтня о 15:19 · 

Друзі!

Вже завтра всі, хто вирішив відкрити свою справу, зможуть впродовж 1 дня зареєструвати свою компанію у реєстрі Мін’юсту, в органах статистики, пенсійному фонді, а також у Державній фіскальній службі.

Як ви пам’ятаєте, 2 тижні тому ми підписали відповідні спільні накази Мін’юсту, Мінсоцполітики та Мінекономіки про обмін інформацією онлайн з Пенсійним фондом та органами статистики. Тоді єдиним органом, який загальмував процес, була Державна фіскальна служба.

Однак, завдяки втручанню Міністра фінансів, ми підписали з Мінфіном спільний наказ про онлайн обмін інформацією з наших реєстрів і органів ДФС. Сьогодні цей наказ почав діяти.

Це значить, що ключовий і найбільш проблемний у спілкуванні орган – ДФС – фактично прибрав необхідність контакту громадян зі своїми співробітниками.

Тож тепер, якщо ви зареєструвалися в реєстрі Мін’юсту, кожні 2 години ця інформація в електронному вигляді потрапляє до Пенсійного фонду, органів статистики та ДФС. А ці органи протягом 2 годин надають оновлену інформацію зі свого реєстру.

Ніяких ходінь по кабінетах і стояння в чергах.

Наступних 2 тижні ми працюватимемо у тестовому режимі та постараємося віднайти усі проблемні місця, аби зробити цей сервіс ще зручнішим. Ми будемо моніторити обмін інформацією.

Це серйозний крок вперед, який, окрім всього іншого, є серйозним маяком для Світового банку для підвищення позиції України в рейтингу Doing Business.

Спрощена система реєстрації суб’єктів підприємницької діяльності у Пенсійному фонді, Державній фіскальній служби та Державному комітеті статистики України почала працювати з 15 жовтня.

Вибір читачів за тиждень

Відео