Які вікна допоможуть утеплити оселю

Із настанням опалювального сезону все більше людей шукає способи утеплити своє помешкання. Інколи воно не ефективне, адже жителі міста не знають як правильно це робити. Представник Асоціації «Енергоефективні міста України» та Проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Дмитро Леськів розповів, що будинок утеплювати потрібно не поокремо, а неякісні вікна – гроші на вітер.

«Вирішення так званих проблем енегроефективності є небезпечними та шкідливими для самих мешканців. Заміна вікон  інколи стає більше марнотратством. Часто вікна замінюють на такі пластикові вікна, які за своїми характеристиками є гіршими, ніж дерев’яний склопакет, який стояв до того. Якщо підвищити якість склопакету, просиліконити, щоб скло щільно лягало до рами –таке вікно може бути кращим за дешеве пластикове. Тому завжди потрібно звертати увагу на характеристики», – говорить  Дмитро Леськів.

Він розповів, що у більшості країн уже заборонене «клаптикове» утеплення будинків, коли кожен житель чи сім’я окремо утеплюють своє житло.

Люди «утеплюючи» своє приміщення руйнують конструкції будівель, а це – проявляється не одразу, а через 5-10 років. Важливо, щоб вони про це знали», – додає Дмитро Леськів.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео