Школярів запрошують у вишкільно-патріотичний табір "Дух нашої давнини"

Ініціаторами створення проекту є громадська спортивно-патріотична організація «Тризуб» ім. С.Бандери та "Правий сектор".  У рамках проекту вже провели лекції для школярів та студентів, а також літній табір. З 26 жовтня у області стартує наступний етап проекту – інструктори з лекціями відвідають 29 шкіл міста. 

- Для нас, як для українських націоналістів, є дуже важливим таке поняття, як виховання нашої української молоді, - каже керівник "Правого сектору" в Тернопільській області Василь Лабайчук. - І на фоні тих подій, які були на Майдані і далі в Криму та на сході, ми той момент з вихованням  дещо упустили. Але потім ми вирішили запускати глобальні процеси щодо виховання нашої молоді. Похвалюся, що Тернопільщина серед наших осередків "Правого сектору" і "Тризуба" є авангардом в тому процесі. 

Наша молодь кинута напризволяще, тому проект "Дух нашої давнини" спрямований на те, щоб робити молодь кращою, додає пан Лабайчук.  
- Проект був задуманий спершу як виховання молоді в навчальних закладах, але потім потім ми перейшли ще й на таборування. Зараз займаємось вихованням дітей з 10 до 18 років, - розповідає керівник міського осередку "Правого сектору" Назар Сарабун. – Так, наш літній табір в селі Кутянка Шумського району набув всеукраїнського масштабу, тут були діти з 5 областей.  Загалом табір справило на дітей враження і змінив їхній світогляд, продовжує Назар Сарабун. Діти вивчали зброєзнавство, військову справу, тактичну медицину, стройову підготовку, слухали лекції про історію. Окремо була мистецька поляна, де навчали театрального мистецтва, сценічної мови, гри на гітарі, скрипці, фортепіано. Причому, учасники табору могли вибирати для себе те, що їм найбільше цікаво. 

 Зараз проект "Дух нашої давнини" буде спрямований на школи. Лекції читатимуть інструктори – переважно це бійці АТО. 

- В Тернополі є шостий запасний батальйон і там багато осіб , які мають багато бойових знань і готові їх передати, - каже Назар Сарабун. - Ми гарантуємо, що вони повністю адекватні по відношенню до викладання матеріалу. Це люди ідейні та свідомі, які хочуть передати свої знання. 

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео