Скільки коштує “перевзути” автомобіль на зиму

Погода змушує власників авто задуматися про зміну шин з літніх на зимові. Ми з'ясували скільки доведеться викласти за "взуття" для авто та яка вартість послуг заміни у 2015 році.

Усім відомо, що «танки багна не бояться». Броньовані, до слова, не лише болота, а й калюж, піску та снігу не бояться. Такий транспорт — універсальний! Але, на жаль, для тернопільських вуличок він занадто габаритний. Тут «господарюють» легкові авто й вантажівки. Та от халепа вони — не «снігостійкі». Запопадливим водіям уже варто почати замінювати літню гуму на зимову. Скільки  цьогоріч коштує «перевзути» «залізного коня», цікавимось у колісних справ майстрів.

Найістотніше впливає на суму, яку доведеться викласти водієві за заміну коліс, якість шин та марка авто. Менеджер однієї з тернопільських станцій шино монтажу Павло, стверджує, що якість прямопропорційна ціні.

Діапазон цін величезний. Тож, якщо водій небагато їздить, можна вже в жовтні «перевзути» авто. Середній пробіг, на який вистачить зимових шин, - 50-60 тисяч кілометрів. Якщо ви свого «коня» використовуєте не часто, то зимова гума зможе послужити вам кілька років. Водіям, які змушують спідометр крутитися активніше, радять не поспішати із заміною гуми, адже під час руху покришки стиратимуться.

Вартість робіт зі зміни коліс та дисків на невеличкій СТО коливається від 250  до 400 грн за комплект. зазвичай пропонують два варіанти «перезмінки» — титанові й залізні. Кожен із них має свої переваги й недоліки. Приміром, титанові не завжди витримують наші ями — тріскають, їх важче відремонтувати. А ось залізні, хоча й на вигляд не такі респектабельні, зате їх можна з легкістю підрівняти «дідівським» способом — молотком.

Власникам «бусиків» майстрам за заміну прийдеться заплатити дещо більше.

На авторинку вартість коліс залежить від розміру і виробника. Якщо колесо шиповане, потрібно доплюсувати ще гривень 100-120.

Якщо автомобіліст має достатньо досвіду й навичок, він може сам замінити колеса, в іншому разі йому доведеться ще заплатити й за цю послугу.

В більшості станцій Тернополя, за умови купівлі у них шин, їхню заміну роблять безкоштовною.

Найдешевші шини на невеличких станціях коштують від 500 гривень за штуку. В залежності від марки автомобіля вартість шин може досягнути кількох тисяч. Купувати резину на авторинку дещо вигідніше, проте це вирішувати самим власникам авто.

Джерело: beztaby.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео