Відомий телеведучий познайомить тернополян із «Смачною країною»

У суботу, 24 жовтня, у тернопільській галереї «Бункермуз» телеведучий Костянтин Грубич відкриватиме секрети рецептів унікальних українських страв. Чи знаєте ви, як приготувати «вугільну каву»? А «гартовану юшку» чи «цілющі голубці»?

Київськй гість розповість про приготування простих і недорогих українських страв, проведе кулінарний майстер-клас - покаже, як готувати «Печеню нанизану» за рецептурою 1929 року, записаною дружиною великого Каменяра Ольгою Франко. А ще Костя презентує свою свіженьку кулінарну книгу «Смачна країна», що вийшла у «Видавництві Старого Лева».

Упродовж кількох років Костянтин Грубич проводив телезйомки у найвіддаленіших селах і містечках країни, досліджуючи гастрономічні особливості різних її областей. Кращі кухарі, ресторатори і просто небайдужі гурмани Криму, Закарпаття, Львівщини, Донбасу, Тернопільщини, Київщини вчили ведучого готувати унікальні страви, рецептура яких передавалася з діда-прадіда. Як виявилося, українські кулінарні традиції – дуже багаті, а наша країна справді смачна! Костя жартує, що тепер навіть уві сні із заплющеними очима може розповісти, якою стравою люблять ласувати на Буковині, а яку повинна вміти готувати кожна порядна галичанка.

Унікальних рецептів Грубич не приховує – усі «кулінарні трофеї» виклав на трьохста сторінках своєї нової книги «Смачна країна». Тут є фірмові рецепти від знаних українських шеф-кухарів і шедеври народної кулінарії, чимало традиційних призабутих страв, що їх їли українці протягом багатьох століть...

«Смачна країна» містить не лише опис страв, а й показує багатство культури різних куточків України. Мальовничіше про українські кулінарні традиції писав хіба що Іван Котляревський у «Енеїдї».

Організатори запрошують усіх охочих у Bunkermuz gallery до спілкування та смакування разом з Костею Грубичем.

Початок зустрічі - о 17:00. Вхід вільний.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео