Графіті біля телевізора Пелиха зафарбують

Ще до того, як телевізор Пелиха повернули на його місце, на фасаді будинку невідомі намалювали щось на кшталт графіті. Тернополяни кажуть, що це неподобство і його потрібно зафарбувати. В ЖКГ відправляють до муніципальної поліції, а там кажуть, що графіті зафарбують протягом 4 днів.

Нагадаємо, у вересні друзі Ігора Пелиха демонтували меморіал і забрали його у Київ для реставрації.  Згодом його встановили назад, але навколо призначеного для телевізора місця невідомі написали "Телевізор Пелиха". 

- Цю «красу» колись замалюють? Чи воно тут назавжди? - обурюється тернополянка Марія. - Невже ніхто не може його замалювати? ЖЕКи чи хто там має за це відповідати. Та й врешті, власники ресторану не можуть цього зробити? Ця творчість взагалі-то на фасаді їхнього приміщення.

В управлінні ЖКГ кажуть, що зафарбувати надписи навколо «Телевізора Пелиха» повинен власник того закладу, який розміщений на першому поверсі, тобто керівництво нового ресторану «Клуб файного міста».

- Оскільки це приватне приміщення, то за це відповідає власник, а ЖЕК , - каже начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології Тернопільської міської ради Микола Лесів. -  Ми уже звернулись в муніципальну поліцію. Там пообіцяли, що найближчим часом проблему вирішать.

Журналіст «20 хвилин» у четвер, 22 жовтня, звернулась в управління муніципальної поліції, начальник якого - Ігор Максимів пояснив, що спочатку власнику чи орендатору приміщення видається припис. Якщо припису не виконують, то поліція оформляє протокол за 152 ст. «Порушення благоустрою населеного пункту» і його розглядає комісія. В разі невиконання припису до засідання комісії, накладають штраф у розмірі 840 грн. Якщо і в цьому випадку немає жодних дій зі сторони власника, то тоді проблему повинні вирішити приватні структури чи ЖЕК.

- Зазвичай усі наші приписи виконують і до штрафів не доходить, - пояснює Ігор Максимів. - У даній ситуації інспектори уже приходили в цей заклад, проте на місці не було керівництва.

Після дзвінка журналіста інспектори отримали доручення вирішити проблему.

- Десь після 12 години вони мали піти у заклад. Щоправда, я не знаю, чи застали вони на місці керівників, - каже Ігор Максимів. - Але у разі, якщо керівництва немає на місці, то припис повині отримати працівники закладу і передати керівництву. Якщо ж працівники відмовляються отримувати припис, тоді при свідках складається протокол про відмову і підписується.

Після отримання припису керівництво даного закладу має чотири дні на те, щоб зафарбувати графіті навколо меморіалу.

- Ми не хочемо зациклюватись на покаранні, бо не завжди підприємці знають закони благоустрою, - додає Ігор Максимів. - Ми хочемо пояснити, розказати, щоб люди знали, хто повинен відповідати у таких ситуаціях. Думаю, що це графіті таки зафарбуюють найближчим часом.

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео