«Смачна країна» з Костянтином Грубичем

Телеведучий відкриє рецепти приготування унікальних українських страв.

Чи знаєте ви, як приготувати «вугільну каву»? А «гартовану юшку» чи «цілющі голубці»? У суботу, 24 жовтня, рецепти простих, а головне недорогих українських страв тернополянам розповість відомий телеведучий Костянтин Грубич. 

На відвідувачів чекає кулінарний майстер-клас: телеведучий покаже, як готувати «Печеню нанизану» за рецептурою 1929 року, записаною Ольгою Франко, дружиною великого Каменяра. А ще Костя презентує свою свіженьку кулінарну книгу «Смачна країна», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». 
Вхід на подію - вільний.

Впродовж кількох років Костянтин Грубич проводив телезйомки у найвіддаленіших селах та містечках країни, досліджуючи гастрономічні особливості різних областей України. Кращі кухарі, ресторатори та просто небайдужі гурмани Криму, Закарпаття, Львівщини, Донбасу, Тернопільщини, Київщини вчили ведучого готувати унікальні страви, рецептура яких передавалася з діда-прадіда. Як виявилося, українські кулінарні традиції – дуже багаті, а наша країна справді смачна! Костя жартує, що тепер навіть уві сні із заплющеними очима може розповісти, якою стравою люблять ласувати на Буковині, а яку повинна вміти готувати кожна порядна галичанка. 

Унікальних рецептів Грубич не приховує – усі «кулінарні трофеї» виклав на трьохсот сторінках своєї нової книги «Смачна країна», що вийшла у «Видавництві Старого Лева». Тут є фірмові рецепти від знаних українських шеф-кухарів і шедеври народної кулінарії, чимало традиційних призабутих страв, що їх їли українці протягом багатьох століть...

 «Смачна країна» містить не лише опис страв, а й показує багатство культури різних куточків України. 

Мальовничіше про українські кулінарні традиції писав хіба що Іван Котляревський у «Енеїдї». Тож запрошуємо всіх охочих у Bunkermuz gallery до спілкування та смакування разом з Костею Грубичем!

Вибір читачів за тиждень

Відео