В Галущинцях з’явився притулок для пристарілих (фоторепортаж)

Сьогодні, 22 жовтня, в селі Галущинці Підволочиського району відкрили вже другий в районі геріатричний притулок. Новий центр, створений на базі Галущинецької сільської ради, розрахований на 25 людей похилого віку, які потребуватимуть догляду та опіки. Створення та відкриття будинку пристарілих профінансувала сільська рада та меценати.

Це другий в Підволочиському районі територіальний центр соціального забезпечення населення. Один вже функціонує в селі Токи. 

Розташувався притулок для пристарілих на другому поверсі Галущинецької сільради в центрі села. Тут знайшли прихисток вже сім людей похилого віку. Доглядатимуть за старенькими 20 працівників. Поки що на роботу прийняли близько 10 осіб. Здебільшого це жителі села.

На урочисте відкриття з’їхалося чимало гостей з району та області, внісши свою лепту в облаштування новоствореного центру, адже ніхто не приїхав з пустими руками. На урочистостях були присутні заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Віктор Шумада, голова Підволочиської РДА Борис Онищук зі своїм заступником Андрієм Махніцьким, а також спонсори та меценати.

«Які б сьогодні не були складні часи, адже тривають бойові дії і країна витрачає великі ресурси на цю боротьбу, але ми не маємо забувати, що є люди, про яких ми повинні піклуватися. Тому від імені голови облдержадміністрації хочу подякувати місцевій владі і всім, хто долучився до відкриття цього закладу, - сказав Віктор Шумада під час привітального слова до галущинецької громади. – В нас по області є дуже багато прикладів, коли в селах такі великі об’єкти були зруйновані і занедбані за роки незалежності. А те, що цей об’єкт зберігся і його відновили, є ознакою доброго господаря в селі». Віктор Шумада подякував людям за їхню активну громадську позицію та передав від голови Тернопільської ОДА подарунок – образ Миколая Чудотворця.

Сільський голова Михайло Схаб розповів, що був свідком будівництва цього будинку, тому знає скільки сили і людського терпіння тут закладено. «Було просто шкода дивитися зараз на цей будинок: затікала вода, вилітали вікна. Іншого шляху, щоби його зберегти, не було, тому за допомогою небайдужих людей та організацій нам вдалося відкрити цей будинок. Сподіваємося, що старшим людям, для яких ми це зробили, стане трішки легше жити», - зазначив Михайло Романович. 

Представники галущинецького духовенства  освятили геріатричний притулок, а місцеві діти потішили тутешніх мешканців святковим концертом.

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео