Сад у Настасові потішив урожаєм яблук (фото)

Після торішніх весняних заморозків і градобою по цвіту садівникам корпорації «Агропродвервіс» довелось багато попрацювати, аби ліквідувати наслідки стихії і створити передумови для відновлення плодоношення яблунь.

Настасівський сад особливо дорогий для працівників колективу, адже він став справжньою окрасою головного підприємства і всього села. Він висаджений на сімнадцятигектарній площі неугідь, на якій був старий і занедбаний колгоспний сад. А нині тут ростуть яблуні на підщепі М9, переважно італійської, голландської, чеської  та польської селекцій. Усі дерева на шпалері, до них підключена і діє система крапельного зрошування та підживлення. Найкраще себе зарекомендували сорти «Луна» і «Райка».

Із 34 тонн апетитних яблук, зібраних у молодому саду, 6 тонн уже реалізовано працівникам «Агропродсервісу» за помірними цінами. Решту врожаю закладено на зберігання у спеціально облаштованих холодильних камерах м’ясокомбінату.

Сьогодні команда робітників під керівництвом садовода Руслана Кремповича готує яблуні до зимівлі та закладає основи майбутнього врожаю. Після збирання плодів провели зачистку саду від падалиці і гнилі, дерева обробили спеціальним препаратом. Найближчим часом тут приступлять до їх підживлення органічними речовинами. А вже наприкінці лютого – на початку березня наступного року, коли мине загроза сильних морозів, проводитимуть формування крони дерев за голландсько-польською технологією «клік, чоп».

Аби сад краще плодоносив, розроблено схему підживлення та хімічного захисту фруктових дерев упродовж усього вегетативного періоду. Тож маємо сподівання, що наступного року настасівський сад порадує значно вищим урожаєм. 

Джерело: agroprodservice.com.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео