Чому тернополяни йдуть у нову поліцію

Щодня у "Перемогу" приходить 30-40 бажаючих тернополян і заповняють анкети, щоб потрапити до нової поліції. Серед них і чоловіки, і жінки. Йдуть у поліцію, бо вірять, що зможуть щось змінити у місті, вірять у краще життя.

- Хочу працювати у поліції, - каже 28-річний тернополянин Богдан Москалик. - Я хотів ще після армії піти у міліцію, але тоді хотіли хабар, щоб я вчився і після того поступав у міліцію. А на даний час візьмуть, то візьмуть, а ні, то ні. 

Чоловік каже, що серед його знайомих теж було декілька бажаючих піти у поліцію, щоправда жінок серед них немає. Але чи подали вони заявку тернополянин не знає. 

Інший тернополянин - 25-річний Андрій (прізвище редакції відоме. - прим. ред), прийшов заповнити анкету разом з дружиною. Проте у поліцію хоче лише чоловік, а дружина каже, що поліція це не жіноча справа.

- Я раніше працював водієм, - розповідає Андрій, - йду у поліцію, бо хочу покращити життя людей у області, брати участь у реформуванні. Хочу, щоб значно зменшився рівень корупції та й зарплата приманює.  Дружина підтримує мій вибір, думаю, що все вдасться. 

З дружиною пана Андрія щодо того, що робота у поліції суто для чоловіків не погоджується тернополянка Тетяна (прізвище редакції відоме - прим. ред). Жінка працює консультантом, але завжди мріяла працювати у міліції. Тому вважає, що поліція це хороший спосіб втілити свою мрію у життя.

- Жінки цілком на рівні з чоловіками можуть працювати у поліції, - говорить Тетяна. - Але звісно, що є ще різні жінки. Комусь краще ходити на звичнішу роботу чи вдома варити борщ, прибирати. А є жінки з амбіціями, яким подобається і така робота, як у поліції. У кожного свій вибір.

31-річний підприємець Володимир Гураш теж вважає, що у поліції можуть служити як чоловіки, так і жінки. Сам ж Володимир йде у поліцію, бо хоче зробити Тернопіль кращим. 

- Вірю, що нова поліція зможе це зробити, - каже чоловік. - Моя сім'я мене підтримала і поставилась з розумінням. І серед моїх друзів є такі, які теж йдуть у поліцію. 

До слова, заявки від тернополян на поступлення у поліцію триватимуть до 4 листопада. Бажаючі можуть заповнити анкету з понеділка до п'ятниці з 9.00 до 18.00 у "Перемозі" або онлайн на сайті МВС. Після подачі заявки обробляють на сайті Міністерства внутрішніх справ і приходить відповідь про час та місце проходження тесту. Відмова у проходженні тесту може бути лише у тому випадку, якщо у анкеті вказати невірну інформацію. 

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео