У школярів Тернопілля розпочалися канікули

 Протягом тижня, допоки учні відпочиватимуть від уроків, люди у погонах пильнуватимуть щоб вони не стали жертвами злочинів чи самі не скоювали протиправне.

Мета всеукраїнської міліцейської операції «Канікули» – профілактика вчинення неповнолітніми адміністративних та кримінальних правопорушень, недопущення втягнення їх в протиправну діяльність.

Правоохоронці спільно з службами у справах дітей міськрайдержадміністрацій,  органів освіти, науки та громадськості виявлятимуть дітей, що залишилися без нагляду дорослих. Відповідальні служби перевірятимуть також дотримання закладами торгівлі вимог законодавства щодо заборони продажу дітям алкогольних, слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів. Нагадаємо: особи, які продають дітям алкоголь або тютюнові вироби, притягуватимуться до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Під час осінніх канікул правоохоронці також будуть перевіряти заклади, які надають послуги у сфері розваг та заклади громадського харчування щодо дотримання обмежень перебування в них дітей в нічний час.

Значну увагу правоохоронці приділятимуть і профілактичній роботі серед неповнолітніх. Також будуть займатися організацією цікавого та корисного дозвілля для дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та дітей-переселенців.

І ви, шановні батьки, не полінуйтеся нагадати дітям основні правила безпечної поведінки під час канікул. Це допоможе уникнути неприємностей та убезпечить вашу дитину від необдуманих вчинків.

Джерело: www.mvs.gov.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео