День буддійської культури в Тернополі

Учора в галереї "Бункермуз" відбулася лекція "Буддійська медитація: методи роботи з умом". Лекція відбулася в рамках фестивалю "Дні буддійської культури в Україні". 

Такі лекції зацікавили багато тернополян. Великій кількості тернополян розповідав про буддизм вчитель Олександр Рибін. У місті такий проект тривав лише один день. У країні його відзначають упродовж тижня. Охочі взяти участь у Тернополі підходили протягом усього вечора. 

Буддійська медитація є ментальною вправою, сенс якої полягає в приведенні збудженого, неврівноваженого потоку свідомості у врівноважений, збалансований стан, де розум перебуває вільним від будь-яких крайнощів чіпляння, відрази й штучності, «без жодних зусиль тут і тепер», а не в минулому чи «там і потім». У свою чергу це впливає на свідоме ставлення до власного життя і взаємин із світом. Практичне значення медитації полягає у звільненні себе від сталих звичок, утворюючих величезну купу проблем у повсякденному житті та «розуміння серцем» своєї справжньої внутрішньої краси.

Джерело: "Бункермуз"

Вибір читачів за тиждень

Відео