Картини відомого художника покажуть у Тернополі

 

У Тернополі відбудеться патріотично-виховна ретроспективна виставка живопису талановитого художника і громадського діяча Миколи Шевчука. Приурочена до ювілею митця – 50-річчя. Відкриття виставки – 30 жовтня, о 16:00 годині.

Микола Шевчук народився на Рівненщині, але рідною, як зізнається, стала Теребовлянщина, де зараз мешкає та активно працює. Він член спілки художників України, учасник багатьох виставок в Україні та за її межами.

«Микола Шевчук – громадський діяч, пройшов два Майдани. Під час шостої хвилі мобілізації провадить волонтерський рух у Теребовлянському районі. Він першим поставив пам’ятник Герою в Теребовлі, який загинув в АТО. Викладає у Вищому училищі культури. Був одним з організаторів пленеру у Зарваниці, Збаражі, «Байда-фест»», – поділилася Христина Довгалюк, член Національної спілки журналістів України, історик, краєзнавець, головний спеціаліст управління релігії, національностей і культурної спадщини відділу охорони культурної спадщини ТОДА.

Триватиме патріотично-виховна ретроспективна виставка живопису Миколи Шевчука два тижні в арт-галереї: м.Тернопіль, вул. Сагайдачного, 13.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео