Художник Юрій Плесюк взявся за новий шедевр

У парку ім. Шевченка на двох стовбурах мертвих верб з’являться долоні, які випускають метелика. 

До того ж скульптура виконуватиме не лише естетичну, але й практичну функцію.

- Це буде крісло в долонях, - каже художник Юрій Плесюк. - Верба мертва, вже є всі документи на спилювання. Ледь не всі тополі в парку - хворі, і більшість з них таки спиляють. А так буде ще й окраса міста.

Майстер може з першого погляду визначити, що «ховається» під корою дерева. Так, за цією вербою митець побачив у стовбурі Прометея. 

- Ось голова, грудна клітка, нога…Але скульптура буде захована від перехожих, тому не знаю, чи є сенс її тут робити, - каже Юрій Плесюк.

Майстер не знає, чи вдасться йому завершити скульптуру. Щоб завершити долоні, йому потрібен місяць, і це за умови, якщо погода буде сприятлива.

Нагадаємо, начальник відділу благоустрою та екології управління житлово-комунального господарства ТМР Олег Соколовський зазначив, що родзинкою цьогорічного осіннього посадкового періоду є проведення заходів з озеленення території парку імені Т.Шевченка. Нещодавно поблизу водограю «Сльози Гронського» висадили нову алею хвойних дерев. В подальшому парку планують надати статус природо-заповідного фонду.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео