У Тернополі журналіст поскаржився міліції на "фізичний біль"

Про нанесення тілесних ушкоджень до чергової частини Тернопільського міськвідділу міліції телефоном поскаржився журналіст однієї з громадських організацій. Він заявив, що член міської територіальної виборчої комісії спричинив йому фізичний біль.

На момент виникнення конфлікту правоохоронці перебували за межами приміщення, оскільки не мають права без дозволу бути присутніми під час засідання ТВК чи підрахунку голосів.

Слідчо-оперативна група, яка прибула на місце виклику, опитала свідків. Останні заявили, що журналіст заважав працювати комісії і постійно втручався в її дії. Після кількох попереджень члени ТВК проголосували за те, щоб представник “четвертої влади” покинув приміщення. Останній відмовився і член виборчої комісії взяв його за ліву руку та спробував вивести із приміщення ТВК.

В результаті – журналіст звернувся до травмпункту за допомогою зі скаргою на забій плеча. Його не госпіталізовували.

Правоохоронці внесли дану подію до єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 126 частина 1 – умисне завдання удару, побоїв або вчинення інших насильницьких дій, які завдали фізичного болю і не спричинили тілесних ушкоджень. Санкція статті карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двохсот годин, або виправними роботами на строк до одного року.

Джерело: dosie102.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео