Учасники АТО вступатимуть до вишів без тестів ЗНО

Учасники антитерористичної операції зможуть вступати до вищих навчальних закладів без здачі зовнішнього незалежного оцінювання. Достатньо буде тестів  загальнонавчальної компетентності. Це дасть можливість кожному, хто забажає, отримати знання.

– В умовах прийому передбачено для учасників Революції гідності, які постраждали фізично від цих подій і для учасників АТО, будуть вводитися тести загальнонавчальної компетентності. Ці тести незалежно від того, на якому рівні здані,  будуть зараховані до вищих навчальних закладів, – розповідає в.о. директора ТОКІППО з питань ЗНО та моніторингу якості освіти Юрій Шайнюк.

В 2016 році всі українські військові, які боронять незалежність України, можуть вступати до вищих навчальних закладів на основі тестів загальнонавчальної компетентності, так як готуватись до ЗНО в них просто немає можливості.

– Я думаю, що це є актуально сьогодні, бо люди, які захищають всіх нас, ця пільга піде їм на користь. Але разом з тим, в ці тести загальнонавчальної компетенції входить і українська мова, і історія України, математика, тобто загальний рівень ерудиції людини буде визначений. І за результатами людину можна буде зарахувати на ту чи іншу форму навчання, – каже Юрій Шайнюк.

Джерело: tv4.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео