З 1 листопада стартує акція “Врятуй життя дитині”

1 листопада в Тернополі стартує акція “Врятуй життя дитині”. Зокрема, збиратимуть кров для дітей, які лікуються в місцевих онкологічних закладах. Їм катастрофічно бракує донорської крові, бо маленькі пацієнти, які проходять курс хіміотерапії, постійно потребують переливання.

З 1 листопада у Тернополі збиратимуть кров для онкохворих дітей. Донором може стати кожен, для цього достатньо зареєструватись за номером 097 186-39-59.

– У Тернополі можна здати кров у центрі переливання крові по вулиці Клінічна ,8. Здача крові відбувається з 9 до 13 години. Після того, як людина здала кров, вона може дізнатися, якій самі дитині пішла її кров. Достатньо дати запит за номером, яким вона здавала. Також важливо знати, що в законодавстві України є зміни, тому кров здавати можна тепер за місцем прописки, тому потрібно звертатися у лікарні питати, де є відділення і здавати кров, – розповідає представник “Жіночої Січі” Богдана.

Перед здачею крові потрібно ознайомитися з простими правилами. Донором може стати людина, яка не має інфекційних захворювань. Це визначать в центрі переливання крові методом експрес-аналізів.

– Бажано знати , що після проведених процедур пірсингу, татуювання, проколювання шкіри, не можна здавати кров. Людина має мати вагу не менше 50-ти кілограм. Якщо вага менша, то це буде шкодити здоров’ю. Людина два дні перед цим має вести здоровий спосіб життя, їсти здорову їжу, не курити, – каже Богдана.

Акцію “Врятуй життя дитині” проводять у Тернополі втретє.

– Минулі роки акція була проведена досить успішно, було зібрано 20 літрів крові. Сподіваємося, що цього року вона буде більш масштабною, в більших об’ємах зберемо кров. Акція наразі Всеукраїнська, залучені відомі співаки, гурти, – додає керівник міського осередку “Правого сектора” Назар Сарабун.

Організатори акції кажуть: кров це те, що є у кожного, те, чого не купиш за гроші, те, що кожен може віддати заради порятунку дитячого життя.

Джерело: tv4.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео