На Бережанщині відкрили дитячий садочок

У рамках робочої поїздки на Бережанщині голова Тернопільської ОДА Степан Барна відвідав село Саранчуки, де взяв участь у відкритті дошкільного навчального закладу «Сонечко».

Вказаний дитячий садок знаходиться у пристосованому приміщенні і для його повноцінного функціонування необхідно було провести повну реконструкцію будівлі колишньої Саранчуківської ЗОШ І ступеня.

Дитячий садочок розрахований на 20 місць (одна різновікова група). У приміщенні закладу — роздягальня, групова, спальня та вбиральня кімнати, харчоблок і підсобне приміщення, які відповідають встановленим санітарно-гігієнічним вимогам.

«Наші діти — це наше майбутнє. І, не зважаючи на складну ситуацію в країні, ми робимо все можливе, аби вони зростали у належних умовах, — наголосив Степан Барна. — Відкриття садочка — це результат спільної роботи всіх гілок влади, колективу дошкільного закладу та батьків. Сподіваюся, що у районі з’явиться ще не один садочок, адже якісна дошкільної підготовка дітей на сьогодні є одним із пріоритетних напрямків».

Для реконструкції садочку з місцевого бюджету було виділено 295 тис. грн. Так, проведено повний капітальний ремонт приміщень, закуплено постільну білизну, сучасні дитячі меблі для групової, роздягальної та ліжечка для спальної кімнат. Замінено 7 вікон на сучасні енергозберігаючі склопакети, встановлено двері, підведено воду, придбано коврові доріжки.

Відкриття садочка стало можливим завдяки зусиллям голови сільської ради Василя Куртяка. Неабияк допомогли й спонсори: ЗахідАгроМХТ (п.Рябчук), Агропродсервіс (п.Чайківський). Вони придбали технологічне обладнання та посуд для харчоблоку, вартістю 22 тис. грн. Завдяки ТзОВ Агрокультура «Тернопіль» закуплено спортивно-ігровий майданчик, вартістю 18 тис. грн. Частину робіт здійснено й за кошти батьків вихованців, які також активно долучилися до процесу реконструкції.

Загалом відкриття дошкільного навчального закладу «Сонечко» дало можливість охопити навчанням та вихованням дошкільною освітою дітей віком від 3-6 (7) років села Саранчуки Бережанського району.

Джерело: www.oda.te.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео