Тернопільські волонтери поїхали на передову

Волонтери Логістичного центру допомоги бійцям АТО поїхали на передову, щоб завезти бійцям медикаменти, теплий одяг, продукти харчування, а також будматеріали для утеплення помешкань. Мікроавтобус, завантажений із близько 5 тоннами допомоги, проїде практично по всій лінії фронту. Волонтери Тарас Герман і Богдан Кіндій передадуть воїнам пожертви тернополян, серед них є адресні пакунки.

«27 жовтня до 23 години готувалися до поїздки на схід України, завантажували допомогу. Щоразу складніше її збирати. Ми зараз намагаємося збирати для воїнів ті речі, які не передбачені державним фінансуванням. Працюємо максимально, щоб бійці отримали все необхідне – бензопили, засоби зв’язку, які заміняють мобільний телефон, ними часто користуються хлопці для зв’язку між постами. Веземо також протизастудні засоби, антивірусні препарати, перев’язочні матеріали, а також одяг та гумові чоботи. Є багато хлопців, які знаходяться безпосередньо на передовій, не мають можливості доїхати до магазину, щоб купити необхідні продукти чи речі. Ми їх перед поїздкою обдзвонили, дізналися про потреби і відповідно формували вантаж», –  розповідає волонтер Логістичного центру допомоги бійцям АТО Тарас Герман.

Волонтери Логістичного центру у жовтні поштою відправили бійцям АТО 3 тонни допомоги. Вантаж, який волонтери везуть на схід самі, становить до 5 тонн ваги.

«Відправляємо рулони чорної цупкої плівки для утеплення бліндажів, а також три рулони утеплювача. Ми зібрали багато будівельних матеріалів, бо вже настає холод. Окрім цього, проводиться ротація. Хлопцям необхідно облаштувати та утеплювати помешкання. Окрім будматеріалів, відправили теплі шкарпетки, багато флісових сведрів, два великих мішки теплого одягу, матраци. Також замовили в Харкові балаклави і шапки. Наші хлопці будуть їхати через Харків, там і заберуть одяг. Часто просять бійці і бушлати та зимові берці. Але цього разу ми не відправляємо таку допомогу, бо поки що не маємо на це коштів  і є відгуки, що держава цими речами воїнів більш-менш забезпечує. Надсилаємо також засоби гігієни, а також посуд одноразовий. З продуктів харчування наші волонтери везуть на схід печиво, макарони, гречку, чай, каву, консервацію», – каже волонтер Логістичного центру допомоги бійцям АТО Люба Вовк.

У вантажі допомоги є маскувальні костюми для снайперів. Волонтери везуть також адресні допомоги, які вони формували за проханням бійців. Є також пакунки, які принесли на склад Логістичного центру батьки військовослужбовців.

Волонтери продовжують збирати допомогу. Вони наголошують, що через настання осінньо-зимового періоду зараз особливо потрібні рукавиці, теплі шкарпетки, шапки, флісовий одяг.  Допомогу можна приносити на склад Логістичного центру допомоги бійцям АТО, що в Тернополі на вул. Збаразька,16. Номер “гарячої” лінії – (097)2-055-055. Із детальним списком потреб можна ознайомитися на сайті ato.te.ua.

Джерело: www.day.kiev.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео