На Тернопіллі покращать туристичну інфраструктуру

Роль розвитку туризму в області зростає. Чиновники наголошують на ряді проблем і шукають способи їх вирішення. 

Про першочергові завдання в галузі туризму Тернопільщини говорили днями в обласному центрі. Якщо в поточному році працювали здебільшого над зміною підходів до сфери гостинності, то 2016-ий стане роком покращення туристичної інфраструктури, запевняють посадовці.

НАЗАР ЯВОРСЬКИЙ, заступник директора департаменту розвитку інфраструктури,  транспорту та туризму ТОДА:

«Можливо, раніше не приділяли такої значної уваги розвитку туризму, але зараз ми прекрасно розуміємо, що маючи такий унікальний туристичний потенціал і маючи завдання про створення нових робочих місць, по покращенню добробуту наших громадян, звичайно в галузі туризму це, напевно, буде найлегше реалізувати».

Тому головним завданням є активізація в’їзного та внутрішнього туризму шляхом вдосконалення продукту та запровадження іннноваційних підходів у галузь.

НАЗАР ЯВОРСЬКИЙ, заступник директора департаменту розвитку інфраструктури,  транспорту та туризму ТОДА:

«Станом на 1 жовтня 2015 року в області діє більше 80-ти закладів розміщення загальною кількістю на 3 тис. місць. Однак, структура закладів готельного господарства області за місткістю не є оптимальною, так як відсутні сучасні об’єкти розміщення великої кількості відвідувачів для проведення ділових заходів, що перешкоджає розвитку конференц-туризму».

Кременецький район залишається лідером  із розвитку в’їзного туризму на Тернопільщині. Цьогоріч спеціалісти розробили там 4 велосипедних маршрути. Чиновники переконують, їх облаштовують згідно з європейськими вимогами. Окрім того, в районі поступово втілюють у життя соціо-культурний інвестиційний проект «В магії Кременця сила України».

ВЯЧЕСЛАВ ОНИШКЕВИЧ, заступник голови Кременецької РДА:

«Окрасою Кременця і його візитівкою є замкова гора, яку щорічно відвідують більше 20 тис. туристів, 10% з яких – іноземці. Це переважно гості з Республіки Польща. До кінця поточного року планується вирішити проблему електрифікації Замкової гори, так як Міністерство культури України виділило 300 тис. гривень на будівельно-монтажні роботи».

Завдяки унікальним мінеральним водам і лікувальним грязям в області є всі умови для розвитку лікувально-оздоровчого туризму. Зокрема, на Гусятинщині. Там розробили бізнес-план інвестиційного проекту про розвиток курортполісу «Гусятин». Діятиме він на базі двох районних курортів, які на сьогоднішній день погрузли в боргах і потребують значного вкладення коштів, зазначає голова Гусятинської райдержадміністрації.

ВІТАЛІЙ БАТІГ, голова Гусятинської РДА:

«Тому я прошу обласну державну адміністрацію посприяти у вирішенні цього питання і, якщо це можливо, взяти на баланс обласної державної адміністрації із зменшенням або ліквідацією боргів, які наявні на сьогоднішній день».

Також в  області вже працюють над стратегією розвитку туризму та сфери гостинності на 2016-2020-ий роки.


Джерело: intb.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео