Оксана Фаленда: «Мене шокувала історія однієї дівчинки»

У Тернополі побували студенти зі сходу та півдня України. Разом з тернопільською молоддю вони обговорили важку ситуацію, яка склалася в країні. Вирішували, як зруйнувати стереотипи й міфи, котрі роками розділяють українців, формують неправильні думки один про одного.

Тернополянка Оксана Фаленда – учасниця проекту «Єдність у різноманітті: подолання стереотипів та конфліктів, налагодження діалогу між молоддю Сходу, Півдня та Заходу», у рамках якого і приїжджали студенти. Молоді люди подорожували кількома містами Західної України, щоб поспілкуватися зі студентами, знайти вирішення проблем, які турбують.

«Насправді люди зі східної України нічим не відрізняються від нас. У них такі ж потреби, бажання, також хочуть розвиватися, подорожувати і спілкуватися з нами, вони не є закритими. Не думаю, що стереотипи, які існують в Україні, сильно на них вплинули. Вони не ставилися до нас якось вороже чи з упередженнями», – поділилася враженнями учасниця проекту Оксана Фаленда.

Дівчина розповідає: коли з’являється можливість, одразу ж спілкується з новими друзями, їздить у їхні міста.

«Я була в однієї дівчинки в Одесі, проживала у неї, - сказала пані Оксана. - Вона мені розповіла свою історію, яка дуже вразила. Сама з Луганської області, вчиться в Одесі, але не має можливості поїхати додому через ситуацію в Україні. Змушена їхати через Росію до свого села. Її родичі не можуть охрестити дитину, оскільки вона має бути хрещеною матір’ю, але не може дістатися додому. Це шок. Коли вона мені почала розказувати, що там у неї на Луганщині твориться, вжахнулася!».

Джерело: ternopil.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео