Тернопільські «автомайданівці» їдуть до Києва встидати «Порошокіна»

Акція протесту, під час якої активісти ВО «Автомайдан» завітають в гості до Президента України Петра Порошенка, де вимагатимуть відставки генпрокурора Віктора Шокіна, відбудеться у Києві 31 жовтня об 11.00, повідомляє “20 хвилин“.

Активісти тернопільського осердку ВО «Автомайдан» запрошують громадських діячів та небайдужих тернополян із собою до столиці на акцію «Порошокін – лице корупції!».

– Об 11.00 розпочнеться автопробіг до будинку президента України Петра Порошенка з вимогою звільнити Генерального прокурора Віктора Шокіна, – розповів голова тернопільського осередку ВО «Автомайдан» Ігор Василів. – Під будинком Петра Порошенка в с. Козин активісти “Автомайдану”, Центру протидії корупції та інших антикорупційних організацій проведуть брифінг та акцію, під час якої покажуть обличчя корупції в Україні – Порошокіна.

Активісти вже неодноразово звертали увагу суспільства на те, що Генеральний прокурор Віктор Шокін гальмує проведення реформ в прокуратурі та створення Національного антикорупційного бюро. Про своє незадоволення роботою Віктора Шокіна в боротьбі з корупцією вже неодноразово заявляли навіть представники США та ЄС.

– На жаль, досі Президент належним чином не відреагував на критику громадськості та дипломатів, – кажуть активісти. – Стає очевидним, що боротьба з корупцією в Україні та спрощення безвізового режиму з ЄС гальмується Генеральним прокурором Віктором Шокіним за мовчазної згоди Президента України.

Старт автопробігу відбудеться на паркінгу біля постаменту «Батьківщина-мати» (вул. Лаврська, 22) об 11:00. До автопробігу вже дали згоду долучитись понад 40 власників автомобілів не тільки з Києва, але й з інших регіонів України. У брифінгу візьмуть участь: Ігор Луценко – народний депутат України; Олексій Гриценко – голова ВО «Автомайдан», Максим Маньківський – Люстраційний комітет Центр протидії корупції.

Всіх бажаючих взяти участь в акції протесту просять зголошуватись за тел.: 067-350-11-41.

Вибір читачів за тиждень

Відео