Нічні дзвінки від телефонних аферистів продовжують лунати в оселях тернополян

Правоохоронці неодноразово розповідали про такий вид шахрайства, давали поради як не втрапити у тенета пройдисвітів. Та, на жаль, випадки, коли люди віддають свої гроші незнайомцям за нібито порятунок рідних, і надалі мають місце.

Минулої доби двоє жительок Тернополя потерпіли від телефонних аферистів. 68-річна жінка заплатила шахраям 5400 гривень, а 78-річна пенсіонерка – 1000 доларів.

Схеми, за якими ошукали потерпілих, схожі. Обом жінкам повідомили про неприємності з їхніми рідними, а потім почали вимагати у них гроші.

До 68-річної тернополянки зателефонували близько 3 ночі. Незнайомець приголомшив жінку новиною: начебто її доньку затримали працівники міліції за побиття людини. Далі прозвучала пропозиція допомогти матері за гроші. Кошти перерахувати потрібно було на номер мобільного телефону. Жінка посеред ночі взяла таксі та поїхала до автозаправної станції, де був встановлений термінал. Дорогою водій таксі намагався зупинити пенсіонерку, переконував її, що це шахрайство. Та остання не послухалася і перекинула на рахунок пройдисвітів понад 5 тисяч гривень.

До іншої жертви – 78-річної тернополянки шахрай за грошима прийшов додому. Бабуся віддала 1000 доларів за звільнення від кримінальної відповідальності онука, який начебто вчинив ДТП. Пенсіонерка ще й подякувала незнайомцю, що допомагає її родичу «відкупитися» від міліції.

Вже після того, як гроші були у руках аферистів, потерпілі кинулися телефонувати своїм рідним. Тоді і зрозуміли, що втрапили у тенета шахраїв. Правоохоронці вживають оперативно-розшукових заходів для розкриття злочинів.

Міліціонери  знову і знову звертаються до краян бути пильними та не довіряти незнайомцям, які телефонують і повідомляють, що ваші рідні попали у біду, а потім вимагають у вас гроші. Спершу варто перевірити отриману інформацію. У будь-який спосіб зв’яжіться з тими, хто начебто потребує вашої допомоги, або ж зателефонуйте до міліції. Обов’язково розкажіть своїм близьким, батькам, бабусям, дідусям, які самотньо проживають, про такий вид шахрайств.

Будьте обачними. У разі ж виникнення подібної ситуації, не зволікайте, телефонуйте «102».

Джерело: www.mvs.gov.ua  

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео