Впевнену перемогу здобули тернополяни

У відділеннях футболу Тернопільської і районних дитячо-юнацьких спортивних шкіл регулярні тренувальні заняття намагаються гармонійно поєднувати з участю в різноманітних турнірах. Адже без ігрової практики майбутнім футболістам набагато важче здобути такий необхідний досвід. 

У Козовій, для прикладу, нещодавно провели Всеукраїнський турнір команд юнаків 2006 року народження. В гості до наймолодших вихованців тренера Бориса Палюха, як повідомив завідуючий відділом із питань фізичної культури і спорту райдержадміністрації Мирон Бакалець, завітали їхні ровесники з Тернополя, Львівської, Івано-Франківської і Хмельницької областей.

Вісім колективів спочатку з’ясували стосунки в двох підгрупах. А на вирішальній стадії господарі в матчі за третє місце впевнено здолали другу команду з нашого обласного центру — 4:0. Натомість перша команда тренера Тернопільської ДЮСШ із футболу та інших ігрових видів спорту Ростислава Ціха перемогу в турнірі здобула завдяки виграшу з аналогічним рахунком над івано-франківським «Прикарпаттям». Про призи для лауреатів, кращих у своїх номінаціях гравців подбав народний депутат України Тарас Юрик, який також подарував вихованцям місцевої ДЮСШ комплект футбольної форми. Гостей привітали голова Козівської райдержадміністрації Василь Вітровий, секретар селищної ради Ігор Скобляк. Кращим бомбардиром турніру став Денис Сметана з Козової, воротарем — Матвій Новиков із Тернополя, гравцем — Віталій Коземко з Івано-Франківська.

А батько одного з юних футболістів чортківського «Діаманта» Віктор Пожарнюк розповів про участь підопічних відомого тренера Віктора Данилишина у Всеукраїнському турнірі вихованців ДЮСШ 2002—2003 років народження, який відбувся в сусідньому Заліщицькому районі. Не можна не зазначити, що баталії першого ігрового дня проходили на чудовому полі зі штучним покриттям у Синькові. Перед початком змагань дітей щиро привітали голова місцевої районної федерації футболу Василь Лопушняк і сільський голова Ганна Підгірна. Пізніше нагодували смачним обідом.

Впевнену перемогу теж здобули вихованці Тернопільської ДЮСШ. До речі, честь цього навчального закладу захищали на рік молодші вихованці тренера Михайла Чернятинського. А для визначення інших лауреатів довелося рахувати додаткові показники. Адже після завершальних зустрічей на стадіоні «Дністер» у Заліщиках у решти трьох команд виявилася однакова кількість очок — по три. Завдяки мінімальній перемозі «Діаманту» над господарями в останній грі з рахунком 1:0 саме вихованці Чортківської ДЮСШ стали срібними призерами. Їхні ровесники із Заліщицької ДЮСШ, якими опікується Ярослав Олексів, змушені були задовольнитися третім місцем, а юнаки із Соснівки на Львівщині, які займаються в Червоноградській ДЮСШ №2, — четвертим.

Кращими в своїх номінаціях організатори визнали воротаря Володимира Шаруна з Тернополя, захисника Дениса Клічука із Заліщиків, півзахисника Юрій Гуменюка із Соснівки, нападника Олега Яковищака з Чорткова. А титул кращого бомбардира, забивши шість м’ячів, заслужено виборов Вадим Кукуруза з Тернополя.

Джерело: vilne.org.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео