Меблевий салон привласнив сотні тисяч гривень

На сотні тисяч гривень «кинули» тернополян у салоні меблів «Командор» за адресою: Тернопіль, Замкова, 5. Клієнти салону давали наперед кошти авансом, але у визначений термін товар так і не отримували.
Сьогодні повернути гроші назад пробують контролюючі органи та Державна виконавча служба, повідомляють ternopoliany.te.ua. 
«На адресу Інспекції з питань захисту прав споживачів у Тернопільській області надійшло декілька скарг від жителів області щодо порушень законодавства про захист прав споживачів ФОП Білоусовою М.А., яка здійснює підприємницьку діяльність у салоні меблів «Komandor», - розповідає головний спеціаліст служби Богдан Михайлишин. - Отримавши аванс від споживачів у сотні тисяч гривень, ФОП Білоусова М.А. зобов’язалась виготовити меблі. Проте уже декілька місяців споживачі меблів не отримують. На жаль, і аргументованої відповіді від СПД щодо причин затримки також».
Споживачам надані розписки від фізичної особи – підприємця, в яких чітко вказано термін виконання замовлення. Але ці терміни не дотримані. Спеціалісти Інспекції під час проведення позапланової перевірки виявили порушення - невиконання умов договору. За дане порушення ФОП Білоусову М.А. притягнуто до адміністративної відповідальності, накладено адміністративно-господарську санкцію та надано припис щодо відшкодування споживачам пені у розмірі 3% від вартості замовлення за кожен день затримки виконання замовлення.

Проте ФОП Білоусова М.А. не оплатила штрафних санкцій та не відшкодувала споживачам неустойки.
Таким чином Інспекцією відправлено лист у ДВС для примусового стягнення штрафних санкцій із вищезазначеного СПД.
«Дорогі споживачі, рекомендуємо Вам не звертатись щодо замовлення меблів у салоні «Komandor», який знаходиться за адресою: вул. Замкова, 5, м. Тернопіль, - додає Богдан Михайлишин. - Додатково повідомляємо: при укладені будь – якого договору про надання тієї чи іншої послуги, уважно читайте умови договору. Обов'язково у договорі фізична особа – підприємець зобов’язана вказати термін виконання роботи. Якщо ж у Вас виникають сумніви щодо підписання договору звертайтесь у Інспекцію з питань захисту прав споживачів у Тернопільській області для отримання консультації. (б-р. Шевченка, 11, м. Тернопіль, тел. (0352) 52-83-71».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео