На Кременеччині скажений кіт кидався на людей

Днями надзвичайна протиепізоотична комісія при Кременецькій РДА обговорила питання про відкриття неблагополучного пункту щодо сказу у селі Підлісне. З інформацією про ситуацію виступив член комісії А. Заєць.

Він доповів що 23.10.2015 року сказ встановлено при дослідженні біологічного матеріалу (голови) кота, який належав жительці с. Підлісне Явнюк Світлані Сергіївні. Кіт був агресивним, кидався на господарів, покусав собаку і кота, що були в господарстві. Господар забив кота палицею і про цей випадок повідомив ветеринарну службу.

Спеціалісти відправили труп кота в Тернопільську РДЛВМ для вірусологічного дослідження на сказ. Собака, який належить господарям, щеплений проти сказу, а іншого кота піддано евтаназії і спалено, на місці події проведена дезінфекція.

На даний час в Кременецькому районі нараховується шість неблагополучних пунктів щодо сказу - села Білокриниця, Андруга, Савчиці, м. Кременець (сказ лисиць), Шпиколоси (сказ собаки) і Підлісне – сказ кота.

У відповідності до Закону України “Про ветеринарну медицину “ та “Інструкції про заходи щодо боротьби зі сказом тварин” Підлісне оголосили неблагополучним щодо сказу і наклали карантинні обмеження. Загрозливими щодо сказу тепер є польові та лісові угіддя, прилеглі до села. У зв’язку з цим управління ветеринарної медицини в Кременецькому районі розробило план заходів з оздоровлення від сказу тварин на території карантинних і загрозливих зон. Головам сільських і міських рад пропонується провести профілактичні заходи боротьби з небезпечним захворюванням в усіх населених пунктах району, взяти на облік собак і котів, які утримуються жителями району, організувати контроль за дотриманням правил утримання домашніх тварин.

Джерело: Кременецька РДА

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео