Тернопільські медики змінюють підхід до лікування

Вчора, 3 листопада, після напруженого навчального дня, студенти Тернопільського медуніверситету імені І. Горбачевського випробовували новий підхід до лікування людей – арт-терапію. В актовому залі вишу зібралася чимала кількість слухачів, а зі сцени лунали цілющі вірші, музика і проза.

Організували дійство студенти Олександр Костюк і Тетяна Іваніцька. В гості до майбутніх медиків завітали учасники літературної студії «Сім Герц» Юрій Вітяк, Катерина Грушовська, Олег Підфігурний, Леся Ясніцька, Надія Німець, Олександр Костюк, Христина Дзюба, Сергій Сукманюк. Музичну атмосферу дійства творили Світлана Боднар і Стас Горохівський.

Представляли свої нові вірші і прозу Надія Сеньовська, книжка якої «Поради (роз)загубленим» нещодавно вийшла друком у видавництві «Крок», а також доволі відомий в Україні і за її межами поет Юрій Матевощук. 

«Знайомити слухача із сучасною українською літературою в медичному університеті – це круто, – вважає Юрко Матевощук. – Дуже багато письменників зі світовим ім’ям мали медичну освіту, але досягли чималих висот у літературі».

Один з організаторів вечора Сашко Костюк переконаний, що поєднання медицини та мистецтва є дуже вдалим, адже коли людина відчуває приємні емоції, то це впливає і на внутрішній світ, і на стан здоров’я. 

Під час мистецької зустрічі розіграли декілька примірників книги Юрка Матевощука «Метрополь» та спільного з іншими поетами видання «Люди погоди».

Соломія ШАЛАЙ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео