Тернопільський обласний академічний театр актора і ляльки відзначає своє 35-річчя

Цього року своє 35-річчя відзначає Тернопільський обласний академічний театр актора і ляльки. Кілька поколінь тернополян виховувалися на його веселих, добрих казках та історіях. Ювілей в театрі планують відзначити прем’єрною виставою-мюзиклом “Алі-баба”.

Новий театральний сезон для Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки є особливим, бо цьогоріч театральна сім’я лялькарів святкуватиме 35 років своєї творчої діяльності. З нагоди ювілею колектив театру підготував для глядачів прем’єру вистави-мюзиклу «Алі Баба і розбійники». Актори сподіваються, що ця масштабна постановка, працювали над якою вони ще з травня, вразить глядачів чаруючим співом, запальними танцями і надовго залишить святкову атмосферу в їх серцях.

– Вистава, на мій погляд, надзвичайно цікава. Тим, що задіяно в ній більше 16 акторів . Є поєднані плани – живий план і лялька. В живому плані актори показують майстерність на рівні з драматичними акторами, що мені дуже приємно, що це є в нашому театрі, – розповідає художній керівник Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки Іван Шелеп.

– Настають осінні холода, там і зимові холода, а ми запрошуємо наших глядачів до жаркої Персії, веселої Персії, спекотної Персії. Сподіваємося, що всі із задоволенням побувають з нами в цій країні. Бо там дійсно цікаво, там весело, цікаво і навіть деколи страшнувато. Наша вистава Алі баба буде веселою, цікавою для всіх  вікових категорій, – каже головний режисер Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки Володимир Лісовий.

Прем’єра вистави-мюзиклу «Алі Баба і розбійники» відбудеться у п’ятницю, шостого листопада о п’ятнадцятій годині. Вона й стане початком святкування тридцять п’ятої річниці Тернопільського академічного обласного театру актора і ляльки.

– Мені приємно що такий колектив у нас працює, це надзвичайно професійний, потужний колектив, у нас в штаті 21 актор. Хочу побажати колективу творчого довголіття, наснаги, з роси і води, нехай Вам все вдається і все збувається, – говорить Іван Шелеп.

Сьогодні в репертуарі тернопільських лялькарів чимало вистав. Але найбільшим натхненням для акторів театру завжди був і залишається щирий дитячий сміх та аплодисменти маленьких глядачів.

Джерело: tv4.te.ua

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео