Осінній призов на строкову військову службу на Тернопільщині триває

Куди відправлятимуть наших хлопців, чи служба в армії дорівнює мобілізації, розповіли у Тернопільському обласному комісаріаті.

– На сьогоднішній день планове завдання для області складає понад 300 осіб. Це не багато, порівняно з попередньою весняною відправкою, коли у Збройні сили України ми відправили служити 520 чоловік. Знову ж таки ви бачите, що ті хлопці, яких відправили, несуть службу в пунктах постійної дислокації військових частин.  Аналогічна ситуація складається і цього разу. Тобто призовників, які в подальшому стануть військовослужбовцями, так само відправляють у військові частини,-  розповів військовий комісар Тернопільського обласного військкомату Володимир Катинський.

Призовники з Тернопільщини у переважній більшості служитимуть на теренах Західної України. Невеличкий відсоток із них відбудуть для проходження військової служби на Чернігівщину та Одещину.

– Команда нашого корвета «Тернопіль»  зараз у повному складі знаходиться в Одесі. Вони чекають наших хлопців з Тернопільщини для продовження служби у славетній команді, – пояснив Катинський.

Що ж стосується виконання планованого  завдання, то станом на 2 листопада воно сягає 70%. Відправка призовників триватиме з 3 по 20 листопада.

– Наголошую, що при зарахуванні в команду, тобто при відправці, всі військовослужбовці отримують дві мінімальні заробітні плати (2756 грн.). І по демобілізації військовослужбовці отримують одну мінімальну зарплатню (наразі 1378 грн.). Кошти не великі, але раніше й того не було. Крім того, буде здійснюватись грошове забезпечення військовослужбовця, - каже обласний воєнком.

Викликати на призовну дільницю будуть і по закінченні призову, аби мати інформацію щодо стану здоров’я всіх призовників.

– Черговий призив, згідно з Указом Президента, триває з 1 жовтня по 30 листопада. До призивної дільниці викликають не тільки тих, хто досягнув 20 і більше років, а й тих, кому виповнилось 18 років (до 27 років). Однак на укомплектування військових частин та підрозділів будуть призвані тільки особи, які на момент відправки досягнули 20-річного віку і старші, - пояснив  заступник Тернопільського обласного військового комісара Олег Денисюк.

Хто буде незгідний з рішенням районної призивної комісії, за словами Денисюка,  може звернутись  до обласної призивної комісії, головою якої є Іван Крисак – перший заступник голови Тернопільської ОДА, і оскаржити ті чи інші рішення.

– Я 4 листопада від’їжджаю і  якраз служитиму в тій команді, що перебуватиме на Одещині (Військово-Морські сили Збройних сил України – авт.). Дуже прикро, що нас так мало, 20 чоловік, тому закликаю молодих людей не ховатись від повісток, адже нашу державу комусь захищати потрібно. Не шкодую, що їду. Можливо, мінімальний страх присутній, адже півтора року не бачитиму своїх рідних. Та, тим не менше, пишаюся, що служитиму. Очікую набратись мужніх чоловічих рис, – розповів призовник Олег Захарків.

Варто зазначити, що військовослужбовці строкової служби не будуть залучатися до проведення АТО на Донбасі – вони служитимуть у місцях постійної дислокації військових частин, які знаходяться далеко від зони військового конфлікту. У всякому разі про це запевнили представники обласного військкомату.

Джерело: www.gazeta1.com

Вибір читачів за тиждень

Відео