Студенти-іноземці прибрали біля будинку перестарілих

Благодійністю у Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського займаються не тільки українські студенти, а й ті, хто приїхав сюди навчатися з інших країн. З ініціативи студентів-іноземців ТДМУ було організовано прибирання території Петриківського будинку-інтернату для престарілих. Молодим людям пощастило з погодою, тож вони з користю для суспільства провели свій вільний час.

Потрібно зазначити, що майбутні медики з інших країн об’єдналися в організацію «Medicare and social welfare initiative» і упродовж тривалого часу займаються волонтерською діяльністю. Наприклад, щоп’ятниці в «Карітасі» вони вимірюють артеріальний тиск і рівень глюкози в крові всім бажаючим. Літні люди, які в цей час приходять на безкоштовні обіди, з задоволенням обстежуються і висловлюють вдячність майбутнім медикам.

«Взагалі нас дуже привітно зустріли в Петриківському будинку перестарілих. Хлопці виконували важчу роботу – збирали в мішки будівельний матеріал і складали його. Дівчата ж прибирали листя і займалися благоустроєм газонів. Нам було приємно, що після спільної праці іноземні студенти запросили нас на дружній обід, який самі організували. Ми дуже вдячні їм за таку турботу», – розповіла студентка 5 курсу медичного факультету Ілліана Года.

У розмові з директором Петриківського будинку-інтернату для престарілих студенти ТДМУ з’ясували, що тут завжди потрібна подібна допомога, а особливо необхідним є спілкування з мешканцями закладу. Майбутні медики уже планують наступні благодійні заходи.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео