Тернопільщина долучиться до Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху

Упродовж 9-15 листопада в Україні в рамках проголошеного Генеральною асамблеєю ООН Десятиліття дій із забезпечення безпеки дорожнього руху пройде Всеукраїнський тиждень  безпеки дорожнього руху.

Україна підтримала ініціативу Організації Об'єднаних Націй і розпочала активну роботу в напрямку підвищення рівня безпеки дорожнього руху. У нашій державі започатковані соціальні проекти, направлені на боротьбу з аварійністю на дорогах, впроваджуються законодавчі механізми, які позитивно впливають на стан безпеки дорожнього руху та дисципліну його учасників.

При проведенні Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху будуть здійснені заходи, спрямовані на попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму «Дитина – пасажир», «Захисти–засвітись», «Живи цікаво та безпечно». Ці заходи дозволять зберегти життя дітей від травматизму на дорозі, адже світова практика безперечно доводить ефективність саме спільних зусиль як держави, так і громадськості, усіх учасників дорожнього руху у справі гарантування їх безпеки на дорозі. Для того, щоб на наших дорогах настав порядок, кожен учасник дорожнього руху повинен зробити свій внесок. Дотримання Правил дорожнього руху, розуміння засад безпечної поведінки і повага до них, культура на дорозі, взаємодопомога – головні  складові безпечної та комфортної участі в дорожньому русі.

Ми впевнені: для зміни ситуації на краще необхідні спільні зусилля як органів державної влади, так і громадських організацій, засобів масової інформації, врешті – кожного громадянина. Ми переконані, що саме таким способом досягнемо підвищення правосвідомості кожного учасника дорожнього руху та його відповідального ставлення до безпечної поведінки на дорозі.
Пам’ятайте – безпека на дорозі залежить від кожного з нас!

Управління ДАІ в Тернопільській області

 

Вибір читачів за тиждень

Відео