Виданий чек - гроші громаді

Соціальна акція громадських активістів "Виданий чек - гроші громаді" спрямована на поповнення місцевого бюджету, шляхом державного оподаткування підакцизних товарів.

Сьогодні Тернопільська міська рада, ОДА, Державна фіскальна служба України у Тернопільській області та ГО Молодіжне об’єднання "Файне місто" закликають купувати алкоголь, цигарки, та пиво в офіційних магазинах чи інших точках продажу, де видають чек про покупку. Це означає, що 5% від вартості товару йде в місцевий бюджет Тернополя. 

"Перший етап проекту розпочинається саме у Тернополі. На кожен заклад, який видає чеки на підакцизний товар, при вході буде приклеєна наліпка "Виданий чек - гроші громаді", - розповідає громадський активіст, член ГО "Файне Місто", координатор акції  у м. Тернополі Руслан Дзюда.

Ініціатором акції є студенти.

 "На мій розсуд, цей проект дуже потрібен, як нашому місту, так і Україні. Я думаю, що 5% - це велика сума, яка піде не в кишені підприємців, а в казну нашого міста",  - ділиться активіст, студент ДТМУ Олександр Косман.

Майбутні педагоги, студенти педагогічного університету теж долучаються до акції.

"Ми закликаємо відповідальних людей купувати алкоголь та цигарки у крамницях, де буде наліпка "Виданий чек - гроші громаді", - розповідає активістка та волонтер, студентка  ТНПУ Марія Іщенко. 


Тернополян закликають повідомляти про точки продажу підакцизних товарів у соціальних мережах, за посиланням - https://vk.com/check.for.people або ж безпосередньо звертатись до координатора акції, за телефоном - (+380) 097 232 0686.

Оксана СЛОБОДЯН

 

Вибір читачів за тиждень

Відео