У Тернополі показували вміння з бойового гопака

Близько 30-ти вихованців тернопільських осередків "Бойового гопака" у неділю, 8 листопада, демонстрували силу, волю до перемоги та любов до улюбленого бойового мистецтва. Неофіційні змагання з бойового гопака провели у АОЦ "Каруна".

Участь у змаганнях взяли діти віком від 6 до 13 років. Свої вміння малеча демонструвала у дисциплінах "Однотантан", "Тан-двобій" та "Забава" . 

- Це внутрішні пробні змагання, тобто між усіма чотирьма осередками Тернополя, - розповідає тренер з бойового гопака Ігор Іщук. - Для деяких учасників це репетиція перед обласними змаганнями.

На цих змаганнях можна було побачити і дівчину, яка на рівні з хлопцями виконує усі елементи бойового мистецтва. 

- Я її до худіших хлопців в групу поставив, але вона на рівні з ними займається, - каже тренер. - Учасники поділені на вікові та вагові категорії. Сьогодні вагова категорія така: "найлегший" учасник - 18 кілограм, а "найтяжчий" - 66 кілограм. 

12-річний Олександр Федяк бойовим гопаком займається уже три з половиною роки і має чимало чемпіонських нагород. Хлопчик спочатку займався плаванням, але дуже часто хворів. Згодом Сашко побачив оголошення біля під'їзду про набір у групу бойового гопака і вирішив прийти та спробувати.

- Спочатку шкодував, бо було мало людей і нецікаво якось, - розповідає чемпіон. - А потім, коли була здача "жовтяка" (здача тестів технічних елементів на рівень майстерності Жовтяк - прим. ред) та змагання, показові виступи і нові тренери навчали чогось нового, то стало цікаво. 

Сашко планує займатись бойовим гопаком протягом життя і хоче піти працювати у СБУ.  

- Дуже багато людей, які займаються цим видом бойових мистецтв і в Тернополі, і в Україні, і у інших країнах працюють у спецназі, у СБУ, - додає хлопчик. - І я теж так хочу. Хочу бути "елітою".

Джерело: te.20minut.ua                                                    

 

Вибір читачів за тиждень

Відео