Для тернополян заспівав переможець «Голосу країни-2»

Нещодавно у «Марципані» для тернополян заспівав переможець «Голосу країни-2», музикант, аранжувальник і композитор Павло Табаков. Його голос підкорив серця людей не лише в Україні, а й за її межами. Він талановитий, розумний та закоханий у джаз. Незабаром стартуватиме Павлова новорічна і різдвяна програма «Сніг без пауз», де лунатимуть авторські колядки і різдвяні пісні. Також прозвучать композиції 5-тьма мовами: польською, італійською, англійською, французькою та іспанською!

«Ми 15 років по Європі їздили, гастролювали. Там я слухав які твори, які колядки найбільш популярні, як вони там звучать і хто їх виконує! Мені стало цікаво і вирішив заспівати різними мовами. Працював дуже довго над крупною формою, але поки не відкриватиму карти!», – розповів Павло Табаков.

Побував співак у США, де під час концертів у Нью-Йорку відвідав американські мюзикли на Бродвеї. Хоча був лише на двох, але дуже припали йому до душі! Ділиться, що вражений високим рівнем виконання: «Культура дуже цікава і якщо її гарно «розкрутити», то люди будуть ходити! Це музична вистава, але на якому рівні працюють актори – щось неймовірне. Якщо до головної героїні стоїть годинна черга після мюзиклу, щоб взяти автограф, то ви розумієте наскільки це все відшліфовано! Тобто, там одну виставу запускають на рік або два, і ця вистава іде тільки в цьому театрі. Але там багато театрів і в наступному театрі іде вже інша і так далі! Близько 20 мюзиклів ідуть паралельно».

Час від часу творчих людей може охоплювати депресія. Хтось бореться з мінливим настроєм, хтось припиняє роботу на певний час тощо. У Павла Табакова власні методи: «Я навчився «перемикатись». Коли розумію, що нічого не хочеться і холодно на вулиці і так далі, то налаштовуюся на якусь позитивну хвилю. Нещодавно у мене було перевантаження центрів головного мозку від різних процесів і тому я увімкнув собі фільм про Ван Гога, називається «Вінсент і Тео». Це фільм про двох братів, як старший брат завжди підтримував Вінсента і чим це все завершилося. Драма настільки «перемкнула» і фільми дуже мотивують мене! Нещодавно переглянув «Караваджо». Фільм дуже якісно зроблений. Мотивує і заставляє задуматись багато над чим. Можливо, в деяких моментах, всі порівнюють як би самі вчинили на місці того самого Караваджо чи Ван Гога. Звичайно, що у нас зовсім інший час, інші технології, інше мислення, але я вважаю, що надихатися треба з історичних фактів також».

Співак розповів, що має власну колекцію фільмів. Вони про відомих людей, митців, художників, композиторів, музикантів тощо. В дитинстві Павло мріяв стати археологом, цікавився історичними фактами. Зізнається, що і досі захоплюється історією та багато читає.

«Зараз читаю про два режими: Сталіна і Гітлера. Реально, дуже важка книжка! Чим більше я розумію, що стільки сліз було пролито на цій землі, до речі, книжка так і називається «Криваві землі» – про Україну, про те, що відбувалося і про репресії, то більше розумію, що українцям потрібні лідери. Вони є, їх просто потрібно піднімати і висвітлювати, приділяти їм увагу, щоб молодь за ними йшла. Лідери, освіта і культура, з якою ми обов’язково маємо дружити. Чим більше я про це читаю, то більше переключає на якусь позитивну лінію і хочеться писати про щось позитивне!», – поділився співак.

Музикант вважає, поганої погоди не буває: «У Фінляндії говорять, що немає поганої погоди, а є поганий одяг! Взагалі не розумію, чому люди не ходять в кольоровому! Око все набагато краще сприймає, підвищується на підсвідомому рівні настрій. Люди за кордоном так і ходять: жовте, зелене, червоне, постійно кольори міняють і це все веселкове! Це, мабуть, в менталітеті, який поступово змінюється!».

Павло Табаков добре знається на українській літературі і пісні. Вивчав як розвивалася музика на теренах рідної землі. Тому, вважає, що у людей повинно бути багато позитиву, яким би пишалися і раділи тому, що зроблено.

Співак виконує багато ліричних пісень, про кохання. Вони полонили серця багатьох жінок не лише в Україні, а й за її межами. Як зізнається Павло Табаков – любов керує світом!

«Любов у всьому, чого б не торкалися! Кажуть, що Бог – є любов! Він у всьому, у кожному з нас, у кожній живій істоті. Тому, про це треба співати – це вічне! А ще, подивіться на мене і мій образ! Навіть, французи, які не розуміють жодного слова, які я співав, сказали, що це для жінок і про кохання», – поділився співак.

Що стосується запитань про щастя, то співак зрозумів, що воно формується комплексно, якщо слідкувати за своєю фізіологією, фізичним і духовним тілом. Саме щастя з’являється, коли усе перелічене злагоджене між собою: «Ми частинки великого механізму і якщо ми щось одне зруйнуємо, то нічого не буде працювати! Тому, я бажаю усім, щоб вони стали здоровими, душевно натхненними і щасливими магнітами свого особистого щастя!».

Джерело: ternopil.te.ua

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео