Відомий тернополянин у компанії з «віпами» писав диктант єдності

Уп’ятнадцяте День української писемності та мови відзначили Всеукраїнським радіодиктантом національної єдності. Участь у ньому взяв й уродженець Теребовлі Віктор Павлік.

Як правило, текст, який диктор читає в прямому ефірі двічі, – авторський, ексклюзивний, створений спеціально на замовлення Українського радіо відповідно до всіх приписів і норм правопису. Складається з близько 150 слів, передає Еспресо ТБ.

Сьогодні в аудиторії університету Шевченка до написання диктанту, крім Павліка, долучилися Галина та Леся Тельнюк, Іван Леньо та Володимир Шерстюк з Kozak System, Вадим Красноокий з Mad Heads, Василь Шкляр, Сашко Лірник, Ірен Роздобудько, Тетяна Пискарева, Володимир Бугров, Анна Старостенко, Ірина Малихіна, Тимур Мирошниченко, Оксамитка Блажевська, Тарас Тополя з гурту “АнтитілА” та Анжеліка Рудницька.

Взяла участь у написанні диктанту національної єдності і Ірина Геращенко з Зурабом Аласанією. “Вже вп’яте. Як на мене, цьогорічний текст був простішим, аніж попередні. Думаю, написала добре, чекаю оцінку від профі з Українського радіо. Аня Старостенко і Зураб Аласанія сиділи поруч – і ми одне в одного не списували і навіть не заглядали в зошити чудових відмінниць, що каліграфічним почерком виводили диктант попереду”, – написала вона. Геращенко додала, що від Верховної Ради цього разу була лише вона.

За час проведення Всеукраїнського диктанту національної єдності постійно збільшується аудиторія та географія учасників. Десятки тисяч листів надходять з усіх областей України та з-за кордону: Німеччини, Бельгії, Великої Британії, Канади, Аргентини, Литви, Норвегії, Польщі, Швеції, Франції, Росії, Білорусі, Молдови, Таїланду.
 

Вибір читачів за тиждень

Відео