Тернопільських школярів навчали правильно обирати професію

З метою ознайомлення зі світом професій до Тернопільського міськрайонного центру зайнятості на профорієнтаційний урок  “Основні правила правильного вибору фаху” завітали десятикласники Тернопільської ЗОШ № 29.

Спеціаліст центру зайнятості Любов Смик навчила учнів самостійно здійснювати професійний вибір, враховуючи власні нахили, здібності, тип темпераменту та характеру.

Школярі поділилися на команди і наввипередки виконували вправи «Що і хто впливає на вибір професії?», «Чому важливо обрати правильний фах?» та «Які головні кроки треба зробити для вибору омріяної професії». Діти дійшли висновку, що головним чинником у визначенні професійного майбутнього повинна бути сама людина, її вподобання, можливості та бажання.

Під час заходу старшокласники дізналися, що нині на ринку праці особливим попитом у роботодавців користуються висококваліфіковані працівники.

- Слід пам'ятати, - зауважила Любов Смик, - оскільки існує певна професія, то, звичайно, вона комусь і потрібна. Проте у кожен час попит на той чи інший фах може бути більшим або меншим. Отже, це теж треба враховувати, коли стоїте перед професійним вибором.

Десятикласники також ознайомилися із переліком найперспективніших професій  України та світу.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео