Тернополянин із мертвої верби вирізає символ життя (фотофакт)

Крісло зі спинкою у вигляді долонь в мертвій вербі біля острівця "Чайка" вирізає Юрій Плесюк. Над скульптурою в дереві він працює близько місяця, тож залишилося завершити ще одну долоню - і крісло буде готове.

- Я якось раніше побачив, що на місці цих верб можна зробити крісло, адже просто зробити знову якусь скульптуру вже не так цікаво, а так можна буде прийти, сісти, зробити тут цікаве фото. А стосовно сюжету на ньому, то все має свій зміст.

Так, долоні - це символ життя, пояснив митець. А метелик - це наш вибір. Кожна людина сама вирішує, чи відпустити метелика - дати йому життя, чи закрити його в неволі.

- Вирізаю я свої скульптури лише із мертвих дерев, ось, бачите, всі вони пронумеровані. Це означає, що їх або спиляють, або залишають мені для роботи, - розповідає пан Плесюк. - Ці верби поїв шашіль, тож комісія визнала, що вони мертві.

Раніше майстер Плесюк вже вирізав козаків, яких мали встановити на Козацькому острові в парку “Топільче” та герби українських гетьманів на тополях на центральній алеї того ж парку.

Джерело: 20 хвилин

 

Вибір читачів за тиждень

Відео