На Зборівщині урочисто стала до чергування новостворена місцева пожежна команда

Вкрай рідко на Тернопільщині випадають дні, коли немає пожеж. Зазвичай, буває навпаки – у вогні горять будинки, господарські будівлі, ліси, торф, лани дозрілого урожаю, гинуть люди… Як свідчить статистика, більша половина усіх пожеж на території області, виникають у сільській місцевості.

Особливої гостроти проблема захисту від вогню набуває у віддалених населених пунктах. Аби дістатися туди від найближчого пожежно-рятувального підрозділу затрачається безцінний час, відлік якого у разі біди йде не на хвилини, на секунди – адже на кону стоїть порятунок нажитого важкою працею людського майна та збереження найціннішого – людського життя. Іноді професійним вогнеборцям буває важко встигнути зупинити поширення стихії, долаючи до місця події відстань у понад 30, а то й більше кілометрів. В зв’язку з цим надзвичайно важливим є функціонування місцевих пожежних команд.


Керівництво Управління ДСНС у Тернопільській області прикладає максимум зусиль для створення у сільській місцевості протипожежних формувань. У 2015 році ці зусилля дали відмінний результат. 10 листопада в селі Озерна Зборівського району урочисто стала до чергування новостворена місцева пожежна команда – третій підрозділ місцевої пожежної охорони створений на Тернопільщині у 2015 році.
 
На урочисту церемонію з нагоди відкриття завітали перші особи області та району, представники органів місцевої виконавчої влади та сільської громади, а також делегація пожежно-рятувальної служби області.

 
Новостворений підрозділ і його працівників освятили священнослужителі та благословили, аби вогнеборці гідно виконували свій професійний обов’язок та завжди, з Божою опікою, після гасіння пожеж живими та неушкодженими поверталися до своїх домівок.
 
Відкриваючи Озернянську місцеву пожежну команду голова обласної державної адміністрації Степан Барна урочисто перерізав стрічку та побажав пожежникам наснаги в почесній справі порятунку людських життів та матеріальних цінностей. Він також підкреслив, що створення на Тернопільщині команд місцевої пожежної охорони є важливими внеском для забезпечення безпечного життя та побуту мешканців області.

Про важливість створення в районі даного підрозділу говорив і начальник Управління ДСНС України у Тернопільській області полковник служби цивільного захисту Віктор Маслей. Вітаючи працівників новоствореного пожежного формування з початком нелегкої та вкрай важливої й потрібної громаді роботи він наголосив, що створення пожежної команди значно полегшить роботу Зборівських рятувальників. «Ми не зупинятимемося на досягнутому, а будемо продовжувати роботу, спрямовану на те, щоб навіть у найвіддаленіших, селах області діяли підрозділи місцевої пожежної охорони» – відзначив очільник пожежно-рятувальної служби області.

Слід зазначити, що місцеві пожежні чергуватимуть в цілодобовому режимі і у випадку виникнення пожежі, до прибуття основних сил зможуть протистояти руйнівній стихії вогню. Сільські рятувальники забезпечені необхідним обладнанням, яке дозволить їм виконувати завдання за призначенням.

Джерело: www.oda.te.gov.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео