Порушив правила дорожнього руху – прийди на сповідь

Людське життя – найбільший Божий дар. І тому, в жодному разі не є нашою власністю, а Божою. Тож берегти його – найважливіший обов’язок кожної людини.

До Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху в Тернополі долучається і церква. Священики УГКЦ, капелани Духовного пастерства охорони здоров'я отці Сергій та Орест обіцяють включити до своїх проповідей розмову про безпеку на дорозі. Адже найважливіше в такій справі профілактика і підготовка до можливих небезпечних ситуацій.

- Величезна проблема в нас з чуйністю. Неодноразово бачив, як водії проїжджали повз автомобіль, що потрапив в аварію, - каже отець Орест. – Я сам водій, тож розумію, яка велика відповідальність лежить на кожному, хто сідає за кермо. А наших людей не зупиняє навіть випита чарка. Кожен має запам’ятати, випив – сиди в хаті, не сором сім’ю.

Недотримання правил дорожнього руху, по суті, гріх. Адже п’ята Божа заповідь каже «Не вбий!», а створення небезпечної для власного чи чужого життя ситуації вже порушує її. Проте, не потрібно забувати, що відповідальність несуть не лише водії, але й пішоходи. Часто ми, не задумуючись про наслідки, переходимо дорогу в недозволеному місці чи раптово вибігаємо на проїжджу частину.

- Автомобіль – важливий винахід людства. Проте в руках нерозважної людини він може стати знаряддям вбивства, - каже отець Сергій. – Невиправданий ризик життям – великий гріх. Завжди потрібно пам’ятати про відповідальність за своє і чуже життя, коли ти за кермом. А порушивши правила дорожнього руху, обов’язково прийдіть на сповідь.

Тамара КОБЛИК
Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео