Що прийняли новообрані депутати на першому засіданні Тернопільської міської ради (фото)

Як повідомляв «Терен», сьогодні, 11 листопада, відбулась пepша cecія нoвooбpaнoї Тернопільської мicькoї paди, на яку зібралось 42 обраних депутати. Перш за все обранці сформували керівні органи мерії.

У міській раді оголосили про створення трьох фракцій: «Свобода», «Народний контроль» та «Батьківщина». Секретарем Тернопільської міської ради, шляхом таємного голосування, обрали Віктора Шумаду.

Було затверджено оновлений склад виконавчого комітету. До нього увійшли депутати, які вже обіймали ці посади, але є і «нові обличчя». Зокрема, в склад виконкому Тернополя увійшли: мер міста Сергій Надал, секретар ради Віктор Шумада, заступники мера Вікторія Остапчук, Владислав Стемковський, Іван Хімейчук, Леонід Бицюра та Володимир Дідич, начальник управління ДФС Якимчук. Ще одне місце залишили для міського керівника поліції, яка ще остаточно не створена.

У міськраді діятиме вісім комісій. В ході обговорення було запропоновано обрати головою комісії з питань ЖКГ Петра Ландяка з «Громадянської позиції», а в комісії з питань освіти представника «Самопомочі» Олега Нитки. Проте ці кандидатури не набрали необхідної кількості голосів.

Натомість головою комісії з питань містобудування обрано «свободівку» Наталію Паньків, а головою житлово-комунальної став Іван Сороколіт. Освітню комісію очолив «порошенківець» Володимир Місько, майнову – Михайло Ібрагімов, земельну – анестезіолог з «Батьківщини» Андрій Артимович.

За попередніми даними, на посадах залишаться працювати усі діючі заступники, окрім Володимира Камінського. 

Нагадаємо, у складі Тернопільскої міської ради нового скликання працюватиме 42 депутати від 7-ми політичних партій. Найбільше представництво у Всеукраїнського об’єднання «Свобода», яке за підсумками виборів отримало 13 депутатських мандатів, по 7 депутатів у Тернополі матимуть «Блок Петра Порошенка «Солідарність» та «Об’єднання «Самопоміч». «Народний контроль», «Громадянську позицію» і «Батьківщину» представлятимуть по 4 депутати. Три депутатських місця отримала «Радикальна партія Олега Ляшка».

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео