У Тернополі відбудеться творча зустріч із письменником Іваном Байдаком

Зустріч пройде у форматі вільного інтерв’ю. Також можна буде придбати нову книгу автора “Full Package”.

Зустріч відбудеться у книгарні “Є”, 12 листопада, о 18:00.

Іван Байдак – письменник нової хвилі, не зіпсутої літературними угрупуваннями, переконаннями та принципами. Більше того, він прозаїк, тобто лише прозаїк, тобто не поет, від котрого пішла муза і він вирішив «побавитись» прозою. Дебютувавши в 2013 році романом «особисто Я особисто Тобі», менше ніж за рік він здобув багато схвальних відгуків та завоював вдосталь читацьких сердець. Але найголовніше в цьому, безумовно, не піар, знайомства в літературних колах чи здобуття премій – головне це те, що він один з небагатьох, хто відчуває слово, хто прив’язується до кожного речення, хто може годинами працювати над конкретним епізодом задля досягнення ідеалу.

«Особисто Я особисто ТОБІ» – справжня літературна сенсація кількох попередніх років, адже написана по-особливому: використання гіпертексту та своєрідне право вибору для читача – саме те, чим готова смакувати українська літературна аудиторія.

У романі щонайширше розкривається психологія людських стосунків: закоханість, пристрасть, ніжність, інтриги у контексті сучасності. На головного героя чекає безліч випробувань: часом, терпінням, почуттями. Що ж станеться з ним? Чи зміниться герой після зустрічі сам-на-сам з долею? Чи стане з нею у двобій?

Центральним образом роману «Особисто Я особисто ТОБІ» постає тридцятирічний Юра, життя якого не відрізняється нічим, від кожного успішного програміста: квартира у великому місті, робота у престижній фірмі, красиві дівчата та статус столично-львівського Дон Жуана. Герой задоволений своїм життям, пишається його стабільністю. Юра – улюбленець жінок, а вони – предмет його захоплення та натхнення. Від кожної з них він бере лише найкраще, тому стає досить перебірливим. Головний герой не може жити поза станом закоханості. По-мистецьки розшукує грацію, красу, обпікаючий погляд, ідеальну фігурку чи звичайнісіньку природність. Чи потрібна йому єдина, Юра не задумується, поки в його життя не вривається Саша. Саме її поява надає поштовх неочікуваному розвитку подій, історія набирає нових обертів.

Сюжет роману динамічний. У ньому присутній елемент дороги – символ змін та роздумів, багато сексу, кави та думок, які автор у спорадичному порядку викладає наративно – від першої особи. Слід зазначити – важливе місце займають герої другого плану. Вони допомагають головному герою – Юрі розібратись у собі, а читачам – зануритись у події роману з головою.

Книжка Байдака «Рольові ігри» – це добірка десяти оповідань: викличних, захоплюючих, несхожих між собою – це рольові «Рольові ігри». Порівнюючи видання з «особисто Я особисто Тобі», читачі м’яко кажучи будуть здивовані – цього разу вони не зустрінуть гіпер-тексту, але також вони не зустрінуть лінійності, насичений сюжет творів затягуватиме з кожною сторінкою, а філософські уривки знову будуть розібрані на цитати. Кожен з творів манитиме, заворожуватиме та доповнюватиме попередній, а динамічність то прискорюватиметься, то навпаки скидатиме швидкість, переходячи до плавності.

Ви побачите нового-старого Байдака: інколи саркастичного циніка, що має усі ключі до замкнених дверей та ніколи їх не відчинить через беззмістовність, інколи самокритичного романтика, інколи зухвалого шибайголову, котрий розверне події на сто вісімдесят градусів задля досягнення мети.

Ми не звикли порівнювати життя автора з його творчістю, бо що таке творчість? Це те, про що він хотів сказати в реальності, але знайшов інший для цього спосіб. Бо що таке життя? Це маски, які ми щодня змінюємо залежно від ситуацій, забувши назовсім, яка з цих масок була першою, а яка справжньою. Життя – це постійна зміна ролей у цьому вирі подій. Життя – це гра, і кожен грає у неї, як вміє. Що таке «Рольові ігри»? Це рольові ігри Івана Байдака!

У цьому новому виданні суперпопулярних прозових творів Івана Байдака вперше публікуються нові оповідання, які засвідчують дальші пошуки автора, його все впевненіші кроки назустріч серцям читачів.

Вибір читачів за тиждень

Відео